Ekologisk hårvård. Min kompis Andrea har hjälpt mig att testa det här schampot och balsam från danska budgetmärket Urtekram. Jag är sen tidigare ett stort fan av deras schampo och balsam med ros och med rasullera. Och Andrea gillar detta nya med kokos.

 

Urtekram, Coconut Shampoo, 250 ml, 49 kronor. Urtekrams schampoo med kokos funkar som de flesta ekologiska och naturliga schampon jag testat, allra bäst när man tvättar håret två gånger. Första tvätten löddrar det inte mycket, men andra tvätten får man upp ett skönt lödder och håret blir rent utan att kännas gnisslig och risigt. Håret håller sig rent i tre dagar om man inte har alltför mycket produkter i det. Kokosdoften är rätt svag och jag tycker mest att det luktar schampoo. Prisvärt. Betyg: 4.

Urtekram_schampo

Urtekram, Coconut Conditioner, 250 ml, 49 kronor. Urterkrams balsam med kokos är väldigt lätt och känns som att det försvinner in i håret när man använder det. Det är lätt att skölja ur och håret går lätt att kamma. Tyvärr så får jag ganska frissigt hår efteråt, ytan känns lite uppruggad och håret blir flygigt. Jag har typiskt tunt fint hår, så det kanske passar bättre på med lite tjockare hår. Doftar mer kokos än schampot. Betyg: 3.

Urtekram schampo

Här kan ni läsa min recension av Urtekrams schampo och balsam med ros.

 

English: These budget hair care products with coconut from Danish brand Urtekram are a steal! They perform well and they are very wallet-friendly!