Ekologisk hårvård. Från Danmark kommer budgetmärket Unique Haircare och de har ett ganska stort sortiment av olika schampon och balsam men också stylingprodukter. Allt är certifierat av Ecocert. Min dotter och jag slåss varje dag om hårspray, spraybalsam och saltspray och vem som minsann inte får göra slut på vilken produkt…!

Här har jag testat ett volymschampo ihop med ett balsam för färgat hår:

 

Unique Haircare Volume Shampoo, 250 ml, ca 140 kronor. Smidig plastförpackning med snäpplock som är praktiskt i duschen. Mild doft av pepparmynta som känns uppfriskande, särskiilt när man tvättar håret på morgonen. Genomskinligt, löst och geléaktigt med ljus gul färg. Lätt att fördela i håret och löddrar faktiskt redan på första tvätten. Annars brukar det vara vanligt bland ekologiska och naturiga schampon att man behöver göra 2 schamponeringar för att det ska bli riktigt bra.

Och detta schampo kan ju med fördel också schamponeras 2 gånger! Gör rent håret utan att torka ut och ger volym till håret. Känns kanske lite torrt i ändarna efter 2 schamponeringar. Min man gillar detta också och han behöver inte balsam efteråt och är nöjd så. Ett bra bas-schampo för hela familjen. Betyg: 4.  

 

Unique Haircare, Colour Care Conditioner, 250 ml, ca 140 kronor. Samma smidiga pumpflaska men med pump! Gillar :) Har lite svårt att placera den mild doften, men kanske lite godis? En söt, lite fadd doft som jag inte är superförtjust i. Lätt kräm, som är vit och ganska lös konsistens.

Är lite svårfördelat i håret, som suger åt sig ganska mycket, känner att jag måste ha en hel del i håret för att det ska bli nöjt. Efteråt blir håret mjukt, lättfördelat men känns nästan lite fett? Inte ett balsam som jag kommer jättebra överens med, men jag är trots allt nyfiken på att testa fler varianter. Betyg: 3.

unique_haircare balsam

Läs mer: 

• Mina favoriter just nu – kostar tyvärr skjortan! 

 

• Du följer väl mina sommaräventyr på instagram? 

 

English: These affordable hair care products from Danish brand Unique Haircare performs well, allthough I’m not really best friends with the conditioner. But I’m happy to be getting to know more products from the brand!