Ekologiskt schampo. Jag älskar ju Khadis hårfärger (ekologiska, baserade på växter och örter) och här har jag testat deras schampo och balsam som ska ge håret glans.

 

Khadi, Shining Shikakai, Shampoo, 269 kronor. Smidig tub med snäpplock och inuti gömmer det sig ett löst, geléaktig brunt schampo som har en mild doft av örter och apelsin (?). Det är lätt att applicera i håret och ger bra lödder. Det känns bra i håret, men när man sköljer ur det känns det som att det inte riktigt hänger med, utan blir kvar. Jag vet inte om det är schampot i kombination med balsam som är fel för mitt hår, för även om det känns rent och får glans, så känns håret fett och tungt. Detta ska ge håret fukt, och det tycker jag att det gör, håret är absolut inte torrt eller frissigt, men det är heller inte så roligt. Fel för min hårtyp, även om jag stundtals är torr och frissig i håret. Betyg: 3,5/5. 

 

Khadi, Coconut Shikakai, Conditioner, 269 kronor. Samma smidiga tub – lätt att ta fel på dessa två i duschen! – och denna innehåller en fet kräm som doftar örter och anis på ett inte så trevligt sätt. Tungt och överväldigande, tyvärr. Balsamet är dock lätt att fördela ut i håret och det återfuktar bra, men samma sak här – det känns inte som att det sköljs ur. Det känns som att allt blir kvar i håret och håret känns liksom fett. Trist! Ger håret fukt och glans, men det blir alldeles för mycket för mig. Jag tror att ett afrohår skulle gilla den här kombon, eller ett riktigt torrt och frissigt hår. Betyg: 3/5. 

LÄS MER: Mina bästa ekologiska balsam: 

Bästa ekologiska balsam – mina favoriter