Naturlig hårvård. Från Australien kommer märket Australian Native Botanicals som gör hårvård och kroppsvård i en sympatisk prisklass. Deras produkter är naturligt baserade och innehåller flera inhemska växter, hence the name. Jag och resten av familjen har testat detta schampo och balsam för torrt och skadat hår.

 

Australian Native Botanicals, Moisturising Revitalising Schampo, 250 ml, 129 kronor. Älskar ju de smidiga pumpflaskorna, föga förvånande. Schampot har en halvlös geléaktig konsistens, och är ljust beige, nästan genomskinlig i färgen. Har en tydlig och fräsch doft av citrus men också grapefrukt och ylang ylang. Doften är mild, så den tar inte över. Väldigt lätt att fördela i håret, lätt att massera runt och skapa lödder och är även lätt att skölja ur. Gör håret rent och fräscht. Just detta är berikat med kakadu plommon och Acaciafrön som ska hjälpa till att ge håret fukt. Och det gör det nog. För min dotter är det här schampot bra, men för mig som är åt det torrare hållet är det tyvärr inte tillräckligt återfuktande. Jag blir väldigt frissig efter tvätt. Innehåller dessutom en sulfat som jag försöker undvika (tillåten i naturliga produkter och vanlig i många schampon), cocamidopropyl betaine. Betyg: 3,5. 

 

Australian Native Botanicals, Moisturising Replenishing Conditioner, 250 ml, 129 kronor. Samma smidiga flaska, och denna innehåller ett krämigt balsam som är ganska lätt i känslan. Jag gillar att det är lite lättare, otroligt lätt att fördela i håret och det känns som om håret surplar i sig det. Samma fina doft och när man sköljer ur det känns håret mjukare och lättare att arbeta med. Ger en viss glans till håret, men samma som med schampot, skulle önska att det återfuktade håret bättre. Men resten av familjen är fans! Betyg: 3,5. 

 

Läs mer: 

• Favoriter från Less Is More, Lindengloss schampo och balsam.

 

English: These hair care products from Aussie brand Australian Native Botanicals smell so nice but they can’t really moisture my quite dry hair as much as I would like.