Naturlig parfym. Från Frankrike kommer parfymerna från Amiée de Mars. De är naturligt baserade eau de parfums, och innehåller 96 % naturliga ingredienser och är även veganska. Jag som är känslig för syntetiska dofter klarar av dessa utan problem. Så fina! Men de är ju många, som tur är finns det testers av dem att köpa, så slipper man köpa något som kanske inte riktigt passar. Här kommer en genomgång av mig – hoppas detta kan vara en nyttig guide för dig som är sugen på att testa!

 

Terra 21den här doften slog jag till på enbart baserat på beskrivningen i texten! Alltså helt otestad innan. Jag skulle säga att det är den mest unisexa av dessa dofter och det stämmer bra med beskrivningen; ingefära, citrus, peppar, kaprifol, patchouli, vetiver, cederträ och oudh. Det är en perfekt mix för mig (hade kunnat ha lite lavendel, rosmarin och bergamott också!) och den är kraftfull, först frisk och sen djupnar den. Frisk, kryddig och jordig – underbar!

Bois 21 – mmm! Omedelbart kommer en maskulin doft av skog, kryddor, citrus och medelhav. Detta är precis den typ av dofter som jag gillar. När den lägger sig lite blir den lite sötare, och här anar man också vanilj och vetiver. Den är unisex och jag kan absolut tänka mig att den skulle funka på min man, även om jag så klart vill behålla den för mig själv! Den här kommer jag att slå till på!

Eau 21 – alltså! Jag hade kunnat lista ut att jag skulle gilla dofterna som är döpta efter skog, jord och vatten, men att det skulle bli en sån klockren träff? Detta är en perfekt sommardoft! Påminner om en doft jag hade som ung, Eau de Rochas. Här känner man tydligt citrus, bergamott, mynta och cederträ och sandelträ. Medelhavssemester i kubik! Den här blir det definitivt i sommar!

aimee_de_mars_parfymer

Parfymerna från Aimée de Mars är eau de parfum, så de innehåller en stor portion doftoljor, har bra hållbarhet och kommer i testers! Här hittar du dem. 

 

Belle Rose – söt, tvålig och sen kommer rosen. Jag tänker lite mormor först, men den utvecklas och blir lite mer elegant, får lite mer tyngd och blir lite mer träig. Inte så konstigt eftersom basnoten är bla sandelträ. Första reaktionen är: inget för mig! Men när den har suttit på huden ett tag är den riktigt bra. Sensuell, men samtidigt lite blommig och fräsch. Dock är den aningens för “kvinnlig” för mig.

Divine Emeraud – det här är en intressant doft! Den har först något tutti-frutti-fräscht över sig, liksom ungdomligt, men sen utvecklas den och känns mer sensuell, och kryddig. Kul och spännande! Tydliga citrusnoter känner man av, liksom jasmin, kryddnejlika och sen mysk. Tänker att den absolut skulle kunna locka mig!

Mythique Iris – åh! Den här gillar jag! Den har inledningsvis en tvålig och frisk doft av bergamott, sen djupnar den och blir lite mer blommig och kvinnlig; ros och ylang och ylang, och sen utvecklas en sötare och lite mer raffinerad ton av vanilj, mandel och viol. Det låter lite knasigt när man skriver det men det är en otroligt fin doft som går från fräsch och elegant till mer blommig och lite sexig tycker jag. Min favorit! Den här kommer jag att köpa stor storlek av!

Acqua di Orta – detta är som en sommarnattsdröm! Tydlig doft av lime, viol och liljor och detta får mig att tänka på syrener och festnätter. Den djupnar sen något och då kommer det fram ett lite mörkare lager av mossa och vit mysk. Den här känns verkligen som en sommarparfym, den är lätt, lekfull, blommig och kvinnlig. Och ungdomlig först, men mognar sen och skulle passa kvinnor i alla åldrar. Men ändå något för blommig för mig.

Doux Saphir – detta är också en ganska tydlig sommardoft! Känner violen direkt och får då lite farmorsvibbar. Men sen mjukar den och då kommer vaniljen fram och även fräsch iris och bergamott. Det är så kul, att doften utvecklas så tydligt framför näsan! Första reaktionen är nej – inte min grej, men sen när doften har lagt sig är den underbar. Somrigt, blommig och fräsch.

Mystique Améthyste – den här beskrivs som en orientalisk doft, men jag tycker nog att den inledningsvis är enbart fräsch och citrusig. Sen djupnar den och då kommer det fram mer av ros, jasmin och myrra. Sen kommer tonkabönan fram som är en söt vaniljliknande doft som tyvärr gör att jag reagerar, både i halsen och i huvudet – det blir för tungt. Tycker att det blir lite “syntetiskt” för mig och lite av det som jag brukar beskriva som möbelpolish. MEN! Jag vet att andra älskar den här doften, den är dock inget för mig. (Nästan skönt också att inte gilla alla!)

Lily Ambre – är först lite fruktig (björnbär) och frisk (bergamott) sen blommig (ros och lilja) och avslutas med en touch av vanilj. Den är söt, kvinnlig, lite lekfull och “sexig”, och känns mer höst/vinter jämfört med ett par av de andra. Doftar “dyrt”, haha, kanske är det liljan som ger den lite exklusiva känslan, men jag tycker trots allt att doften är lite för “ung” för mig. Men god!

Sensuel Rubis – den här doften kändes genast som godis/tuggummi och det är väl toppnoten som är hallon som först slår ganska tydligt. Lite för “ung” för min smak inledningsvis, men nu har ni ju fattat – dessa dofter utvecklas! Det dyker sen upp lite fräschör och sen känner man av pepprigheten från sichuanpeppar. Och avslutningsvis utvecklas gardenia och patchouli och även vanilj. Jag tycker nog att detta är den tråkigaste doften, men den är på samma gång kvinnlig, mjuk och fräsch. Men inget för mig tydligen!

 

Sammanfattning: Jättefina naturliga dofter som har bra hållbarhet, intressanta dofter som är allt annat än trista/platta och som utvecklas. Jag har flera favoriter men jag kommer att investera i stor storlek av Eau 21, Bois 21 och Mythique Iris. Men faktum är att alla är superfina, och eftersom man inte är bortskämd med fina naturliga parfymer, så skulle jag med glädje kunna bära alla dessa dofter!

Här hittar du alla naturliga dofter från Aimée de Mars. >>>