Ekologisk bodylotion. Weleda har lanserat fyra nya bodylotions och jag har nu testat dem ett tag och jag gillar verkligen pumpflaskorna, som hjälper till att dosera bra. De är airless och det betyder också att allt så småningom kommer ut. Överlag gillar jag dem allihop, Weledas kroppsprodukter är bland de bästa i branschen.

 

1. WELEDA, CITRUS HYDRATING BODY LOTION. Återfuktande hudlotion för normal hud. Weledas beskrivning: Uppfriskande lotion med aloe vera, kokosolja och sesamolja som svalkar, stärker och återfuktar huden. Älskar doften. Varm fräsch citron med inslag av lime och citrongräs, kanske? Ganska lös i konsistensen, en lättare lotion perfekt för sommarhud. Lätt att smörja in, och absorberas snabbt av huden. Håller huden fräsch och mjuk. Inget för kalla vintern, dock.

 

2. WELEDA, WILD ROSE PAMPERING BODY LOTION. Hudlotion som harmoniserar hudens naturliga balans, för normal till torr hud. Weledas beskrivning: Lyxig lotion med nyponfröolja, jojobaolja och trollhassel som stimulerar hudens regenererande processer och hjälper till att bevara dess naturliga elasticitet. Väldigt fräsch doft av ros, inte kvalmig eller “rutten” som jag annars kan tycka att ros är. Kanske lite kryddig också? Trodde inte jag skulle gilla den, men det gör jag verkligen! Lite fastare i konsistensen men ändå lätt. Vårdar huden lite mer och kommer att funka året om.

 

3. WELEDA, SEA BUCKTHORN REPLENISHING BODY LOTION. Närande hudlotion för torr hud. Weledas beskrivning: Vitaliserande lotion med havtornsbär, malvaextrakt och sheasmör som skyddar huden och aktiverar dess självreglerande funktioner. Doftar väldigt fräscht av havtorn och apelsin? Känns lite mer vårdande även om den är ganska lätt i konsistensen, men inte rinning. Gör huden babymjuk och slät och har bra hållbarhet.

 

4. WELEDA, POMEGRANATE REGENERATING BODY LOTION. Återuppbyggande hudlotion för mogen hud. Weledas beskrivning: Regenererande lotion med granatäpplekärnolja, aprikoskärnolja och sheasmör som stimulerar cellförnyelsen och skyddar huden från skadlig yttre påverkan. Ganska mild doft inledningsvis men sen blir doften lite smörig, och den är jag inte helt förtjust i. Trevlig konsistens, hudlotionen känns vårdande och lämnar huden mjuk och skön. Upplever också en uppstramande effekt.

 

English: Here are the new body lotions from Weleda in their new airless pump bottles. They all work really well, and for summer Citrus is my best friend, for winter I’m gonna hang with Wild Rose.