Detta är en trevlig nyhet på den svenska marknaden, Soapwalla Deodorant Cream. Det är en krämig – tänk cup cake frosting – historia som man smörjer in i armhålan, och som funkar som deo. Soapwalla Kitchen heter företaget, baserat i Brooklyn och kvinnan bakom, Rachel, lider av den autoimmuna sjukdomen lupus, som bland annat ger henne hudproblem. Därför började hon koka sina egna krämer och nu har det vuxit till en större verksamhet.

Produkterna är vegan och deon innehåller vegetabiliska pulver, lera, oljor och eteriska oljor (de som ger doft). Det är inte en antiperspirant med aluminium, men den funkar faktiskt som en sån! Man förblir torr helt enkelt. Finns att köpa här.

  • Vad: Soapwalla, Deodorant Cream, 57 gram, 125 kronor.
  • + Söt burk, trevlig creme som luktar fräscht av örter och citron, nästan lite som tandkräm. Lätt att applicera, jag brukar röra runt med en tops i burken och sen smetar jag ut cremen i armhålan med hjälp av topsen. Det räcker med typ ett kryddmått eller två för varje armhåla. Man är fräsch hela dagen och doftar inte svett eller gammal sunkig deo i armhålan på kvällen. Den pallar också ett tungt pass på gymmet. Riktigt bra resultat – det trodde jag inte. Rekommenderas! Helt klart en av de allra bästa naturliga deos jag har testat.
  • – Det är ju trots allt lite meck med en burk och en kräm som ska appliceras. Och trots att man är torr och inte doftar sunk, så doftar man liksom inte något alls.
  • Betyg: 4