Ekologisk nagelvård. Detta är några av mina favoritprodukter just nu; remover wipes och nagelolja från Fresh Therapies. Märket kommer från England, skapat av Nicola som ville ha bra produkter för naglarna utan starka och miljöfarliga kemikalier. Läs mer om det här. 

Jag går väldigt sällan och gör manikyr, det är i princip bara när jag åker till New York som jag unnar mig det. Därför fixar jag ju hemma med naglarna och det innefattar handkräm varje dag, nagellack ibland och så mina nya grejer här nedan. Lyxigt för naglarna!

freshtherapies2

Nourishing Nail Elixir är ett flott namn på den här underbara nageloljan. Den doftar fullkomligt ljuvligt av neroli och frankincense. Tycker att nagelbanden känns mycket bättre när jag använder denna regelbundet – har den på mitt skrivbord – och jag tycker också att själva nageln känns starkare. Men mest gillar jag doften!

fresh therapies remover wipes

freshtherapies1

Natural Nail Polish Remover Wipes är engångsförpackade (inte det bästa för miljön så klart, men grymma att ha med på resa) dukar som är dränkta i rengöringsmedel som är biologiskt nedbrytbart, de innehåller också olja vilket känns, det blir inte så uttorkande på nageln och dessutom doftar det fräscht av citrus. En duk tar lätt bort nagellack från alla fingrar, så det är en riktigt grym wipe. Som sagt, perfekt att ta med på resa eller att ha en wipe i väskan, man vet aldrig när de kan behövas! Älskar att det går snabbt, men också att det fungerar utmärkt.

freshtherapies_fil

Glass Nail File. Jag har faktiskt aldrig använt mig av glasfilar tidigare! Men den är ju väldigt bra och liksom effektiv. Dessutom känns det som att det blir lite mindre “sågande i nageln” om ni förstår vad jag menar? Det känns lite mer skonsamt och mer effektivt att fila med denna. Men den är dyr. Den kan lätt gå sönder om man tappar den. Och den glider tyvärr ur sitt lilla fodral ibland. Men är man noga och inte slarvar med förvaring och hantering (läs, inte är klantig som jag) så är detta en grym nagelfil.

 

Läs mer: 

• Nageltrenderna för våren 2018. 

 

English: These nail products from British brand Fresh Therapies. The wipes are so easy to use, the nail oil smells like heaven and the glass file really does a great job!