Ekologiskt smink. Som vanligt när det gäller Culour Caramel gillar jag inte de bruna pappförpackningarna, tycker de är så trista. Men jag måste ändå ge dem cred för att de verkligen tänker hållbarhet rakt igenom. Annars är CC:s produkter alltid riktigt bra och jag har flera favoriter från deras sortiment. Här har jag testat en av deras nya ekologiska mascaror.

 

Couleur Caramel, Mascara Volumateur Extra Black, 225 kronor. 

Den här mascaran lovar volym och det levererar den, men kanske att den är bättre på längd? Volymen blir inte riktigt lika påtaglig som längden blir. Bra svärta, jag gillar borsten, men det tar allt några drag och lite pill innan fransarna är helt täckta. Men visst ger den volym och den ger också riktigt bra längd.

Med en bra ögonfransböjare hålls mina fransar härligt uppåtböjda och ser riktigt bra ut ända tills det är dags att sova. Bra hållbarhet, alltså släpper den inte och gör så att man blir svartsuddig under ögonen. Däremot är det små, små prickar som flagar från fransarna under dagen, men de hamnar ju inte under ögat, utan mer runt ögat, tex på vattenlinjen och vid övre fransraden. Inget som stör mig, men jag ser det tydligt på kvällen när jag sminkar av mig. Den tål både gråttårar, vindtårar och svett riktigt bra. Certifierad av Cosmebio. Betyg: 4.

cc_mascara1

 

English: This organic mascara from French brand Couleur Caramel gives long lasting lashes.