Ekologiska solskydd. Vad gött att sommaren kom tidigt – den kommer att kännas härligt lång i höst. Jag har också hunnit testa flera nya solskydd redan nu! Madaras solskydd var efterlängtade, de gör ju så himla härlig hudvård, så förväntningarna var höga.

 

Madara, Age-Defying Sunscreen SPF 30, 40 ml, 375 kronor. Den här tuben innehåller en trevlig glansig kräm som ser ljust hudfärgad ut (typ ljus beige) när den kommer ut. Och det var man ju inte beredd på! Men på huden blir den “invisible” precis som det står på tuben. Den doftar superhärligt, lite sommar och bär kanske? Lätt att applicera i ansiktet och där låser den in fukt, huden mjukgörs och kyls också på samma gång. Den här kan man ha över sin vanliga dagkräm/serum/olja men den klarar sig också på egen hand. Lämnar huden men en frisk och naturlig lyster, men inte superglansig som en del solskydd för ansiktet kan göra. Jag är helnöjd. Grym! Betyg: 5.

madara_solskydd

Madara, Antioxidant Sunscreen, SPF 30, Body, Hands and Face, 100 ml, 299 kronor.  Den här tuben är större och här är krämen vit, lätt men ändå en fast kräm, inte en lös mjölk. Den är lätt att applicera, masseras in i huden utan problem och lämnar inga vita hinnor. Har en härlig doft och känns riktigt bra på huden. Och jag är extra förtjust i att man kan ha den till ansiktet och hela kroppen. Jag säger bara hatten av till Madara som lyckats ta fram sånt här bra solskydd (jag vet att de arbetat väldigt länge med att få fram rätt formula.) Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

• Välj solskydd noga – undvik hormonstörande kemikalier. 

 

English: These all natural sunscreens are awesome! Thanks Madara.