Recension. Från Danmark kommer märket Nuori som gör hudvård som är effektiv och helt naturlig men även färsk – vilket innebär att man måste använda den direkt. Den är inte gjord för att stå och damma på hyllan i flera månader. Det känns fräscht.

Man vill använda så effektiva ingredienser som möjligt, men även naturliga. Bland annat använder man aminosyran arginin som ingår i detta serum med c-vitamin som jag har testat i sommar.

C-vitamin (som också heter askorbinsyra) är bra att boosta huden just på sommaren eftersom den skyddar huden mot fria radikaler och den oxidativa stressen som solen utsätter huden för. Detta kan bidra till att huden klarar sig bättre från solens angrepp och verkar liksom anti-age. Dessutom hjälper c-vitamin hudens kollagen och dämpar melaninproduktionen, vilket kan hjälpa till att bleka pigmentfläckar.

Så lika bra som c-vitamin är under sommaren, lika bra kan den vara även efter sommaren, för att kanske ta udden av solfläckar, men även att stärka huden efter en lång sommar. Äh, jag skulle använda den året om!

 

Vad: Nuori, Supreme C Serum, 20 ml, 945 kronor.

Dessa två små glasflaskor kommer förpackade i en snygg kartong – hallå design awards! – och med 2 behållare. I varje behållare finns ett pulver (det aktiva c-vitaminet) som man öppnar och sen blandar med vätskan i glasflaskorna. Man skakar ordentligt och sen kan man öppna flaskan och använda pipetten för att få ut vätskan.

Den är helt genomskinlig och har en svag doft av ros men också av något mer “kliniskt”. Doften dunstar dock snart. Vätskan känns lite oljig, men mest bara som ett tjockare vatten som man applicerar i ansiktet efter tvätt. Det behövs ytterst lite, det är väldigt drygt. Huden känns otroligt återfuktad efteråt och huden svarar direkt. Mjuk, följsam, inte alls grov som jag ofta blir på sommaren och hudtonen har varit magisk i sommar.

Jag tycker också att huden har blivit tajtare och fått väldigt fin glow. Det märks att detta serum verkligen jobbar. Ibland har jag haft solkräm direkt i ansiktet efter serumet, och ibland har jag även haft en ansiktskräm över. I alla fall har huden verkligen känts riktigt frisk och härlig. Mindre porer, tajt känsla och en tydlig lyster. 5 år yngre, lätt.

Jag kan ibland bli obalanserad och oren i huden under sommaren, och lite av det märkte jag av. Men om jag en vanlig sommar har ganska mycket pormaskar – betydligt mer på sommaren alltså – så hade jag betydligt färre denna sommar.

Nuori vitamin c serum

Jag är dock orolig att jag nu har blivit beroende av detta serum… Det ska enligt förpackningen räcka till 20 dagars kur, men jag tror nog att jag lyckades stretcha ut det till 30 dagar. Och trots att det är riktigt dyrt, var det ändå värt det. Tycker också att de små flaskorna har varit väldigt praktiska att resa med. När första flaskan är slut är det bara att blanda flaska nummer två. De får ju tom plats i lilla sminkväskan. Det blir definitivt en repris nästa sommar i vilket fall. Det är jag definitivt värd!

Detta serum är en av de bästa nya produkter som jag har testat på länge. Läs mer om det här.

Dyrt? Ja.

Effektivt? Ja.

Värt pengarna? Ja.

Köpa igen? Ja.

Nackdel? Hm… kanske att de är slut? Redan andra dagen efter att serumet tog slut tyckte jag mig se en försämring i huden. Jag längtar redan till nästa omgång!

Betyg: 5. 

 

Läs mer:

• Test av 3 andra naturliga serum med C vitamin.

 

English: My skin has been awesome this summer all thanks to this fab serum with vitamin C from Danish brand Nuori.