Ekologiskt smink. Rms Beauty har ju lanserat nya pressade ögonskuggor, Swift Shadows och jag vet att många är nyfikna på hur de är!  Är de verkligen bra?

Dosorna är ganska små, och tyvärr utan spegel, och jag vet inte om man kan ta ut själva poten (den lilla metalldosan som ögonskuggan bor i) men de verkar sitta bra i dosan. Enkla, men ändå söta. Kanske liiite krångliga att öppna, om jag ska vara lite kritisk.

rms_swift_shadows

Här ser ni den mörkare grå Twilight Madness TM-24 och den ljusare gråbruna Tempting Touch TT -73 som jag gillar jättemycket och som jag använder så gott som dagligen.

Pigmenten i dessa två är riktigt bra, man tar lätt upp mycket skugga på fingrarna, och de har också en lätthet och mjukhet i texturen som är riktigt härlig. Dessa skuggor har en inbyggd lyster i sig, men inga stora skimmerpartiklar, utan mer ett satin glow.

rms_swift_shadow

Här ser ni kanske hur mjuk och krämig texturen är på ögonskuggan. 

Jag har kollat runt lite online och om jag förstår saken rätt så har de olika nyanserna lite olika pigment, alltså kan vissa nyanser ha lite sämre pigment. Men icke dessa!

 

Rms Beauty Swift ögonskugga

Twilight Madness TM-24 är den mörkaste skuggan och här ser ni att den inte är helt svart, inte heller helt grå, utan det finns en värme i den. Perfekt för dramatiska ögon, smokey eyes eller bara lite fart och fläkt på kalaset.

Tempting Touch TT-73 är en grå/brun med ett uns av gammelrosa i sig – min bästa färg! Så enkel att bara dra med fingret ut på ögonlocket, på med lite kajal vid fransroten och mascara och sen är det klart!

shadow_brush_rms

Rms Beautys nya borste, Powder Eye Shadow Brush, är också superenkel att använda till. Korta borst, den tar upp mycket ögonskugga och sen är det bara att arbeta ut den.

Jag är mycket nöjd med dessa två skuggor och borsten är så klart sugen på fler ur den 18 (!) varianter stora kollektionen…! Tex denna skuggan och denna snygga.

Rms_beauty_swift_shadows

English: Love these new pressed powder eye shadows from American brand Rms Beauty. Great shades, great pigmentation and just that perfect glow.