Svenska Mantle är en av årets mest uppmärksammade hudvårdsmärken. Dels för att de innehåller CBD-olja, som ju är en stor snackis, men också för att produkterna har synts överallt! Mantle gör alltså cannabeauty med naturliga och ekologiska ingredienser, och produkterna har fokus på resultat. Jag har testat ett par av produkterna:

mask-mantle

Mantle, The Dream Mask, 750 kronor.En ljusgul härligt fluffig sak som jag har till natten. Jag applicerar generöst och sover med den, och sen vaknar jag dagen efter med otroligt fin och fräsch hud. Huden har återfuktats på djupet, känns stunsig och “ny”. Masken innehåller bakuchiol som är ett naturligt retinol som är så pass milt att man inte reagerar (jag har känslig hud), och den innehåller även niacinamide och hyaluronsyra. Det är verkligen en effektiv mask, men som sagt, jag som är åt det känsliga hållet tål denna galant. Jag använder den ca 1 natt i veckan. Gillar! Betyg: 4,5/5. 

mantle-balm

Mantle, The Calm Balm, 420 kronor.  Den här multisalvan kan man använda på läppar, nagelband, torra partier, i nacken om man känner sig stel osv. Jag har också använt den i ansiktet de gånger då min hud ballar ur och blir röd och fnasig. Den lugnar huden omedelbart och skyddar den ordentligt. Detta är den typ av multisalva jag verkligen BEHÖVER ha hemma när jag får en reaktion. (Jag får reaktioner ibland av tex schampo och balsam, om jag testar nytt, eller vissa hudvårdsprodukter som blir för kraftiga för min hud.) Älskar att den är ordentligt fet (innehåller bla sheaolja, hampafröolja och chiaolja) och att den verkligen kapslar in huden. Jag använder den dessutom på läpparna varje natt (läste på Mantles hemsida att den håller undan linjer på överläppen!) för att inte torka ut läpparna när jag tejpar munnen. Ser ut att funka på linjerna! Betyg: 5/5.  

Sammantaget tycker jag att Mantle lever upp till hajpen. Jag kan bara gissa att det är CBD-oljan som verkligen gör sitt (tillsammans med de andra bra ingredienserna) och verkar lugnande, skyddande och fungerar som en naturlig antioxidant. Ser fram emot att testa fler av Mantles produkter, man gillar ju att det är framtaget av två svenska kvinnor. <3

Läs mer: 

Vad är Cannabis Beauty, CBD-Beauty eller Cannabeauty?