Ekologisk mascara. Detta är vinnaren i Organic Beauty Awards och det är en mascara som har ett refillsystem. Det är ett snyggt case i metall med strass på minsann och sen en refill-mascara som man sätter i själva caset. Det kommer också ett sammetsfodral till mascaran, men där går min gräns för vad jag behöver…! 🙂

Den härliga mascaran har det oändligt långa och omständiga namnet:

Couleur Caramel, Signature Regard Infini Mascara Case + Refill.

Jag är ju ingen ingenjör, men det är lite pill att få ihop dessa delar. Dessutom tycker jag att själva caset är onödigt tungt och metallringen som låser fast refillen lossnar ofta och ibland står jag där och skruvar och skruvar utan att få upp varken mascara eller ring… Lite irriterande på morgonen när man har bråttom.

cc_mascara

Själva borsten är böjd, vilket är bra, den liksom kramar alla fransar när man vänder upp borsten mot fransarna. De svärtas direkt och fransarna får även volym, alltså blir fransarna tjockare. Tycker också att den ger fransarna bra längd. Det går snabbt att få snygga fransar, jag sölar dock alltid lite när jag borstar på, men den här är inte så blöt i formulan att den kladdar onödigt mycket. Jag tycker att den har bra hållbarhet, släpper inte under ögat och den är också lätt att tvätta av. Gillar! Minus för att den är svår att borsta på ett andra lager och för att den är något krånglig. Betyg: 4.  

 

Läs mer: 

• Grym foundation och primer från Couleur Caramel. 

 

English: French brand Couleur Caramel has made this really nice mascara with a refill-system. It’s a bit tricky, but the mascara gives long, thick lashes.