Ekologisk kaktusfikonolja. Svenska Loelle hämtar många spännande vegetabiliska oljor från olika länder och deras nya produkt är Barbary Fig Seed Oil, alltså olja som kommer från fröna som finns i kaktusfikonen som bland annat växer i Marocko.

Dessa kaktusfikon är ganska sällsynta, och det kommer inte så många droppar olja ur fröna, men de som kommer är packade med nyttigheter som E-vitamin, linolsyra och antioxidanter. Kaktusfikonfröolja innehåller mer E-vitamin än tex arganoljan, så därför kallas den ofta för den perfekta anti-age-oljan eftersom E-vitamin hjälper åldrande hud.

 

  • Vad: Loelle, Barbary Fig Seed Oil, 16 ml, 599 kronor. 
  • + Fin glasflaska med en pipett som har liksom en inbyggd pump. Oljan är gul som går lite åt grönt. (Glaset i flaskan är orangefärgad, så den ser ganska orange ut.) Den har en söt och lite nötig doft som jag gillar. Oljan är ganska lätt, men på samma gång inte torr eller flyktig. Den går bra in i huden och återfuktar och håller huden mjuk och följsam. Jag gillar särskilt hur den har jämnat ut hudtonen bra och hållit huden i bra balans. Den känns inte lika mycket som en olja, utan faktiskt mer som ett serum, mycket tack vare att den håller porerna sammandragna och liksom håller fukt inlåst. Helt klart en av de bättre ansiktsoljorna jag har testat. Den här har jag använt både på natten – utan nattkräm över – och på dagen, under en dagkräm. Och det var ju därför den tog slut ganska så fort… Man rekommenderar annars att enbart använda den till natten. Kan tänka mig att den skulle fungera bra på rynkad hud, men det kanske man ser först efter längre tids användning.
  • – Det tog minst 2 veckor för oljan att “hitta in” rätt i min hud och då var det inte så mycket kvar i flaskan, så jag vet inte riktigt om jag har “upplevt klart” oljan. Jag har inte sett så mycket glow i huden av den. Jag hade superhöga förväntningar och är verkligen jättenöjd, men saknar den där extra wow-känslan. Det är dyra droppar.
  • Slutligen: En riktigt fin ansiktsolja, men den är riktigt dyr. Skulle jag jämföra med andra serum är den inte dyrare än dem, men jämför man med andra vegetabiliska oljor är ju ml-priset väldigt högt. Värt pengarna? Jo, jag tycker nog det. Jag tror att många skulle se en fin förändring i huden av den här oljan/serumet.
  • Betyg: 4,5.

loelle_kaktusfikonfroolja

 

Läs mer: 

• Hallå där Dominique, grundaren av Loelle, berätta om dina oljor! 

 

English: This Barbary Fig Seed Oil from Swedish brand Loelle is truly great. More like a serum than an oil and really effective on mature skin.