Ekologisk foundation. Svenska Maria Åkerberg gör ansiktsvård,  kroppsvård, hårvård och smink. Jag har mina favoriter bland hennes produkter och den här flytande foundation tillhör verkligen dem! Jag har testat Maria Åkerbergs foundations tidigare men inte hittat en nyans som passar mig, jag har ärligt talat tyckt att nyanserna har varit lite svåra och att själva konsistensen har varit för tjock.

foundation_warm_mariaakerberg

Vad: Maria Åkerberg, Foundation Warm, 30 ml, 249 kronorDen här foundation är inte att leka med! Dels är den superdupergrym och dels är den asjobbig. Typ. Den är ganska tjock och lite “seg” i konsistensen så den här kan man inte bara smeta ut lite snabbt i ansiktet. Man behöver en mindre tät borste, typ stippling, eller en svamp, typ blender, annars går det inte att få till det snyggt. (Eller, jag kan inte det åtminstone.)

Jag brukar behöva två pump av foundation, och sen arbetar jag noga in den här i ansiktet. Täckningen är medel till full, alltså täcker den riktigt bra. Är man inte noga vid appliceringen kan det bli fula streck och konstiga “fläckar”.

Den är grym därför att resultatet blir så himla bra i huden. Jag kan verkligen gå direkt till en fotografering i den här. (Jag använder primer innan och ett lättare silkespuder efteråt.) Jag tycker också att nyansen är riktgt, riktigt bra. Den passar dig med ljus hudton och känns lite åt det neutrala hållet, men passar bäst till en varm underton.

Jag noterar också på min handrygg där jag pumpar ut foundation att nyansen anpassar sig en aning mot huden. Inledningsvis när man precis har applicerat ser man liiiite för ljus ut, men efter någon minut eller så har denna enbart smält in i huden på ett grymt sätt. Den känns inte uttorkande på mig, dock har jag hört av andra som har testat att den kan kännas så. Men den känns heller inte så särskilt fuktgivande, så den känns ganska mycket som en sminkprodukt, och inte lika mycket som en hudvårdsprodukt, om ni förstår vad jag menar.

Dock skyddar den ju huden, så viss hudvård är det absolut tal om. Jag är också imponerad av att den har superbra hållbarhet (en primer gör ju alltid susen) och även nu i kallaste vintern klarar den av att hålla hudtonen utjämnad, ger huden en snygg och naturlig finish och man ser riktigt bra ut.

Den är inte helt matt, men den innehåller heller inget skimmer, den ger en snygg lite fuktig och naturlig yta. Maria Åkerberg själv rekommenderar denna för en yngre hud, just på grund av täckningsgraden och jag kan hålla med. En äldre hud med mycket linjer tror jag inte skulle se så smickrande ut i denna något “mastiga” foundation.

Personligen har jag den enbart när jag ska vara lite “extra” snygg, mycket på grund av att den kräver lite mer tid och precision när man ska applicera, men också på grund av att inte alltid vill se så “sminkad” ut. Tunnare foundations med mer fukt passar mig bättre i vardagen.

Den är också prisvärd, med tanke på det lyckade resultatet. Däremot är den inte lika dryg som andra foundations, för mig behövs det alltid minst 2 pump när jag använder blender eller borste.

Sammanfattningsvis: Grym foundation i väldigt bra nyans till bra pris. Bra täckningsgrad och bra hållbarhet. Ger ett snyggt och jämnt resultat. Kräver en del arbete vid appliceringen och återfuktar inte jättemycket. Perfekt festsmink!

Betyg: 4,5. 

maria_akerberg_foundation

Nyansen heter Warm och passar dig med ljus hudton och varm underton (tycker den drar åt aprikos). Låter man en klick sitta på handryggen ett tag blir den nästan orange efter ett tag. Men börjar man röra i den och jobba in den, blir den genast mer kall rosa. Ganska kul att se att den verkligen ändrar sig. Desto viktigare då att man snabbt arbetar in den i huden och inte “låter den sätta sig”. Älskar ändå att stå och dutta in absurdum med min blender.

 

Läs mer: 

• Mitt favoritsmink från året som gick.

 

English: Haven’t been a fan of the organic foundations from Swedish brand Maria Åkerberg before, but with this one, she has nailed it! Great coverage, great shade and great result!