Ekologisk foundation. Tyska klassiska märket Dr Hauschka relanserade all sin makeup tidigare i våras och under sommaren har jag testat denna nya flytande foundation.

 

Dr Hauschka, Foundation, 02 Almond, 30 ml, 279 kronor. 

Gillar den här förpackningen, trekantig i botten och med rund kork – snygg! Nyansen är nummer 02, Almond, alltså den näst ljusaste av alla och jag tycker att den är ganska mörk. Jag har inte kunnat använda den förrän nu i sommar, först nu när jag har färg passar den min hudton. Å andra sidan är det alltid svårt för mig att hitta en bra nyans för just sommaren, så den här är perfekt att ta med på solsemestern.

Nyansen går åt någon slags aprikos/bronzig ton och passar dig som har lite mörkare hudton och som brukar ligga på mellan-nyanserna i andra märken. Tycker också att när den har smält in i huden så blir den lite “grå” om ni förstår vad jag menar? Inget problem när man har färg så klart, men det hade inte funkat på en ljusare nyans.

Gissningsvis är nyans 01, Macadamia, mer rätt för mig, men jag är långt ifrån ljusast, så för dig som har porslinshy passar nog inte Dr Hauschkas foundation. Här hoppas man ju på en uppdatering.

dr_hauschka_foundation

Själva krämen är härligt fluffig och lätt och doftar ljuvligt, pudrigt och lite parfymigt. Personligen tycker jag att den är enklast att applicera med en stippling-borste eller en svamp, men fingrarna går också bra. Bäst blir den över en ansiktsolja eller en återfuktande dagkräm.

Smälter bra in i huden och ger lätt till medel täckning och ger en riktigt snygg och naturlig finish i huden. Den är matad med fukt, så huden hålls mjuk och härlig hela dagen. Jag använder sällan puder eftersom jag gillar när man har lite glow, och det får man verkligen av denna foundation. Den lägger sig inte i mina linjer och håller huden riktigt fräsch och snygg.

Jag har inte testat att bygga upp mer täckning, eftersom när man är i sommar mode så vill man bara täcka lite för att jämna till, inte sminka för mycket. 🙂

Sammanfattningsvis: Svår nyans, men otroligt snygg på huden, återfuktar och ger snyggt glow, utan att det blir för blankt eller skimrigt. Jämnar ut hudtonen och täcker lagom. Min sommarfavorit!

Betyg: 4,5. 

dr hauschka foundation

 

Läs mer: 

• Ny och uppdaterad mascara från Dr Hauschka – lysande! 

 

English: Review of the new updated foundation from German brand Dr Hauschka. The shade is difficult for me, but the finish is awesome!