Ekologisk ansiktsolja – recension. Hälsa på nya svenska märket Nottnuit. I deras ännu så länge lilla sortiment finns denna ansiktsolja som jag har testat under våren. Så himla härlig!

 

Nóttnuit, Dew, Regenerating Face Oil, 30 ml, ca 920 kronor. 

Svart snygg flaska som är sk biofotonisk, och ger produkterna ett ultraviolett ljus. Efter att oljan hällts på flaskan lagras den i ett elektromagnetisk rum och utsätts sen för ljud på 528 Hz, vilket sägs ha DNA-reparerande egenskaper. Very high tech! Jag har svårt att avgöra huruvida just detta är bra, det enda jag kan göra är att känna av effekten på min hud. Och jag måste säga att de första 3 veckorna var ganska trista, nästan lite av en besvikelse. Jag tyckte absolut att den var härlig att trycka in i huden och huden svarade med att bli mjuk och behaglig, men den kändes inte så speciell. Men så vecka 3 så började jag märka en skillnad. Huden känns otroligt mycket mer fuktig. Den känns också mjukare, lenare, klarare och faktiskt även fastare! Jag förstår ju inte exakt vad som gör vad men jag har verkligen blivit ett stort fan av den här oljan!

Oljan är ljust gul, ganska snabb och rinnig och dryg så klart. Doftar härligt och en anings blommigt, utan att bli för mycket. Innehåller bla jojobaolja, olja från vattenmelonfrön, druvkärneolja (min favorit!), kaktusfikonfröolja, svartkumminolja, nattljusolja och broccolifröolja. Och en nyckelingrediens i oljan är så klart bio-retinolet bakuchiol samt algae alaria som är en alg med antioxidativa egenskaper. Tillsammans jämnar dessa ut min hudton och gör huden något mer fast och fuktad = glow. Små linjer suddas ut och huden känns stunsig och fin – otroligt känsla. Allra bäst är den över ett fuktighetsserum – då är det bara mumma i huden! Oljan är dyr, men så himla härlig! Denna åker självklart upp på min bäst-i-test-lista! Betyg: 5/5.

Läs mer: 

Bästa ekologiska ansiktsoljan – mina 12 favoriter