Raw choklad. Jag har ju lagt det raffinerade sockret på hyllan. (Jag är inte rabiat, jag ställer inte till en scen på restaurangen, och om det är total panik på Pressbyrån kan jag tänka mig att äta en sötad yoghurt, typ.)

Men så har jag kommit på att det finns ett ganska dyrt sätt att unna sig något gott ibland. Nämligen att smaska på raw choklad. Detta är riktigt trevligt! Och man behöver inte äta så mycket heller för att känna sig nöjd.

 

LovingEarth – tunna stora “droppar” av choklad i olika smaker. Mint var en höjdare, särskilt tack vare den mörka chokladen med mycket kakao i, ca 70 %. Sötade med raw agavenektar. Lemon var också god, men innehöll inte lika mycket kakao i och var sötad med kokosnektar.

 

Lovechock – lite större chunkar med mycket kakao, ca 80 %. Lite bittrare, men också lite mer “äkta” i sin chokladsmak. Små söta meddelanden i förpackningarna. Känns gedigna, och väldigt goda.

 

Pana – otroligt krämig, mjuk och med ca 50-60 % kakao. Dessa är sötade med agavenektar och handgjorda i Australien. Kommer i flera smaker och är fullkomligt ljuvliga!

 

Ombar – dessa blev jag lite lurade av, för det är bara själva kakaon som är raw. Sen innehåller dessa kokossocker, och det hade jag inte koll på förrän hälften vara nere i magen. Men goda! Och med 60 % kakao ändå.

raw_chocolate

Vilken raw choklad är din favorit? Ge mig era bästa tips! Ni kanske tom gör egen? Recept, tack! 🙂

 

Läs mer: 

• 100 dagar utan socker! 

• Så funkade min 8 veckor långa sockerdetox. 

 

English: Since I quit sugar I have found a new pleasure; raw chocolate! Yummie, yummie!