I går var jag på SHR-mässan (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) i Nacka, en mässa enbart för proffs, så tyvärr kunde jag inte shoppa något (kanske lika så bra :). Där hittade jag bland annat Senses by Nature som har lanserat fyra nya produkter under varumärket Ask & Embla; en oljerengöring för obalanserad hy, en oljerengöring för normal hy, en håroljekur Repair Ricin Eko samt ett torrschampo. Ricinoljan är ju superhet just nu – många använder den som kur för att sätta fart på hårväxten. Någon som testat?

Éminence Organic Skin Care är ett ungerskt salongsmärke som jag har sett tidigare men aldrig känt på. Och jösses! Man vill äta upp allt i alla burkar. Företaget har numera sitt huvudkontor i Kanada, men alla råvaror odlas i Ungern och det är även där som produkterna tillverkas för hand. Éminence är stort i USA och det är också certifierat enligt USDA Organic. Så mycket rent innehåll. På Évasion Spa Academy i Göteborg kan man få behandlingar med Éminence, kolla in här. Och även i Stockholm, i PUB-hudet, kolla här. Mycket sugen!

Och här har vi Mette Picaut, en fantastisk trevlig göteborgska som jag har följt sedan hon breakade inom den gröna skönhetsvärlden. Underbart att se att hennes hudvårssortiment växer och nu har hon även utvecklat spaprodukter som finns på massor av span i Polen (!), bland annat Hilton i Warszawa. Häftigt!

Nu väntar jag med spänning på att något svenskt spa ska ta in hennes produkter. Mettes produkter görs i Sverige, så de är inte bara snygga, de är närproducerade och naturliga också.

Jag träffade också supertrevliga Caroline Cedermark som driver företaget Ecoista som distribuerar brittiska Spezia Organics, franska Terre d’Oc och irländska Voya. Caroline berättade att hon såg ett markant ökat intresse från hudterapeuter för naturliga och ekologiska produkter, särskilt eftersom “deras kunder efterfrågar det”. Det låter ju väldigt bra!

Hon visade den här nya torroljan från Terre d’Oc – Huile Seche,  som snart kommer till den svenska marknaden. Det var som att spruta silke på kroppen och doften var fantastisk! Den gick som smör på mässan precis som Terre d’Ocs arganolja.

Mineral Essence är en ny bekantskap och ett amerikanskt märke som enbart finns på span och salonger. Rena i innehållet och med ganska mycket spännande färgnyanser. Någon som har testat?

Och det här är Lars Olsson som är ayurvedisk hälsorådgivare och distributör av Lakshmi. Vilken trevlig och kunnig man! Han är inbokad till min gröna skönhetsdag till nästa år! Lakshmis produkter är så fantastiska, och vill du uppleva dem ska du spana in Riddarkliniken i Stockholm. Annars kan du även köpa dem i webbshopen. 

Jag fick med mig lite produkter från Voya som jag verkligen ser fram emot att testa. Produkterna tillverkas på Irland och det är där som den ekocertifierade tången finns, som är en nyckelingrediens i produkterna. De doftar himmel kan jag säga!

English: I had a great day yesterday visiting a skin care fair in Nacka. I met really nice people and discovered new products. The trend is clear – organic is no longer good to have for beauty salons – it’s a need to have. Consumers are demanding it. Great news!