Mässa. I fredags tittade jag förbi skönhetsmässan Acadermia som i år slagit sina påsar ihop med mässan Allt För Hälsan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Och på Acadermia var det svårt att undgå Maria Åkerbergs stora och fina monter!

Sense for Beauty

Jag tittade förbi Sense for Beauty som säljer det ekologiska makeupmärket från Frankrike, Miss W, eller Miss Watson.

Miss Watson

Jag håller på att testa flytande foundation, ögonskugga, rouge, puder, concealer och mascara från Miss Watson. Jag lovar att återkomma snart! Här kan ni spana in produkterna.

Liane Tant Raffas

Jag gick förbi och hälsade på Liane Åsberg som är hudterapeut och utbildar andra terapeuter inom det som kallas Tibetansk Facelift. Det är en U N D E R B A R behandling som verkligen lyfter hela ansiktet. Läs mer om när jag fick behandling av Liane här.

Weleda dofter

Jag tog en bild på Weledas fina dofter…

Irene von Arronet

Och hälsade på supertrevliga Irene von Arronet, kvinnan som har hand om tyska naturliga märket Börlind i Sverige.

Börlind ZZ Sensitive

Iréne visade mig en nyhet från Börlind, ZZ Sensitive, som är en serie ansiktsprodukter framtagna särskilt för den känsliga och reaktiva huden. Den är helt fri från doft och aktiva ämnen, men den innehåller istället både probiotika och prebiotika från naturliga källor som ska hjälpa till att dels skydda, men också bygga upp den ofta skadade huden hos de som har känslig hud. Spännade nyhet!

Börlind Beauty Pearls

Och här är Börlinds prisbelönta serum, Beauty Pearls som du kan läsa mer om här.

Esse Probiotic Skincare

På tal om prisbelönta, här är den nyskapande ekologiska hudvården från Esse från Sydafrika. Den här serien heter Esse Plus och produkterna innehåller miljoner levande probiotiska mikrober i varje droppe. Produkterna är ett resultat av flera års forskning där man kommit fram till att levande probiotika stödjer huden på ett helt nytt sätt.

Trevor Steyn Esse

Här är Trevor Steyn, den Sydafrikanske forskaren som tagit fram de här bankerna av mikrober. Han vill inte avslöja källan till dem, men förklarar att de har testats rigoröst för att kunna komma in till Europa:

“Jag var orolig att någon skulle hinna före oss, men jag är stolt över att vi är först i världen med de här produkterna. Intresset är enormt, detta är ett stort genombrott inom hudvårdsforskningen. Vi har redan fått flera erbjudanden om att sälja bolaget, men vi har tackat nej.”

Esse Plus hudvård

Jag har ett serum hemma, Probiotic Serum, som innehåller en miljard levande probiotiska mikrober i varje milliliter. De aktiveras när de kommer i kontakt med huden och hjälper bland annat till att stärka barriärfunktionen och korrigerar obalanser. Till det ska jag testa Defence Moisturiser och Eye Contour Cream. Jag lovar att återkomma med rapport!

Me Amina

Här är Katties Åkesson som har lång erfarenhet som spa- och hud- och aromaterapeut. Hon har sedan ett par år satsat på egna produkter under namnet Me Anima. Jag har testat en av hennes fantastiskt doftande ansiktsoljor, här kan ni läsa om den.

Me Anima

Förutom kropps- och ansiktsoljor gör hon också en Tattoo Oil, för de som precis har tatuerat sig, och nytt i sortimentet är Organic Baby Oil och Organic Mama Oil. Visst är de söta? Spana in sortimentet här.

Tina de Sousa

Och här är ännu en inspirerande kvinna, Tina de Sousa, som är grundare av True Organic of Sweden som gör en riktigt vass ekologisk deodorant, Undercover Agent och så salvan All You Need Is Me.

Fler märken som sågs på mässan; M Picaut, Loelle, Rosenserien, Care of Gerd, Dermosil, Dr Alkaitis och Cicamed för att nämna några.

Raw

Ute på Allt För Hälsan spanade jag in de fina, raw produkterna från Go For Life

Great Earth kosttillskott

… de fina naturliga kosttillskotten från Great Earth

Jakobs Apotek

…och de här flytande örtextrakten från Jakobs Apotek. Jag köpte med mig maca, som jag iofs redan har hemma, men i pulverform och jag glömmer alltid av att det står där uppe i skåpet. Nu blir det lite lättare hoppas jag att droppa några droppar maca i vattenglaset i samband med att jag tar mina andra kosttillskott på morgonen.

Pukka

Och så spanade jag in BodyStores stora monter som var fylld av de fina teerna från Pukka ♥

Samtidigt som dessa två mässor pågick också Fitnessfestivalen, men jag hoppade över den. Lite för mycket proteinpulver och spraytanning för min smak 🙂

Annars då? Snyggt och trevligt och kul med lite nyheter på skönhetsfronten. Men lite knasigt att det i en monter är ekologisk hudvård och i montern bredvid så är det fillers, bröstoperationer och en otroligt tung kemisk doft från alla nagelbarer.

English: The beauty fair in Sweden, Acadermia and the health fair Allt För Hälsan was this weekend and I saw some nice beauty news!