I går var jag på pressträff för lanseringen av Juice Beauty Makeup – Phyto-Pigments i Sverige! Så himla kul, tror jag har mailat distributören 10 gånger och tjatat det senaste året, haha! Efter sommaren kommer produkterna ut i butik och på plats på pressträffen var Karen Behnke, grundare av Juice Beauty, som har sitt säte i Kalifornien.

För 12 år sen föddes hudvårdsmärket och i dag finns man på över 1 000 butiker i USA – och i vår webbshop! – och för ganska precis ett år sen lanserades makeupen i USA. Creative director för makeupen är skådisen Gwyneth Paltrow. Hon har varit den drivande kraften bakom makeupen och den som bestämt allt från förpackningsdesign, nyanser, namn på produkter till sortimentet i stort.

juice_beauty_makeup

Karin Behnke, tv, berättade att Gwyneth är väldigt involverad i produktutvecklingen, som ständigt pågår. Hon var inte på plats på pressträffen men det var en makeupartist som visade en riktigt snygg, naturlig make up med mycket glow som jag gillar.

juice_beauty_lips

Makeupen är certifierad enligt USDA Organic vilket betyder att de är mellan 72-80 % ekologiska, vilket är väldigt ovanligt. Så högt ekologiskt innehåll, som samtidigt ska passa Gwyneth på röda mattan och verkligen prestera… inte lätt att åstadkomma. Men tur då att Karen Behnke är en synnerligen envis entreprenör. I princip hela sortimentet är också vegan och pigmenten kommer ifrån växter, bär, frön, frukt och grönsaker, därav namnet Phyto-Pigments.

juice_beauty_phyto_pigments

I sortimentet ingår bland annat flytande foundations i 10 olika nyanser, tre olika läpprodukter (läppglans, läppenna och läppstift), en mascara, en primer, ett highlighter/bronzer-stift, krämrouge, concealer och borstar. I USA har man även lanserat ögonskuggor, ögonpennor och flera olika typer av puder. Troligen dyker de upp här snart också.

juice_beauty_illuminating (1)

Mest nyfiken är jag på primern, Illuminating Primer som ser ut att ge ett fantastiskt glow, samt den lilla duo-tuben som innehåller ett bronzer-stick i ena änden, samt en highlighter i andra, som heter Flash Luminizer. Och sen ser ni hudvårdsnyheten Stem Cellular Exfoliating Peel Spray, en spraypeeling som verkar väldigt effektiv.

juice_beauty_makeup

Jag köpte ju på mig både flytande foundation, Flawless Serum Foundation och mascara, Ultra Natural Mascara, när jag var i Helsinki i våras – läs mer om denna underbara gröna beauty-stad här! och jag är supernöjd med båda. Återkommer med recension!

Och självklart meddelar jag när produkterna finns i shopen. 🙂

 

juicebeauty_peel

Läs mer: 

• Härlig CC Cream från Juice Beauty.

• Recension av Juice Beautys bästsäljare Green Appel Peel Full Strength.

• Juice Beauty Stem Cellular Serum + Moisturizer – perfekt hudvård för mogen hud. 

 

English: So happy that the organic makeup from American brand Juice Beauty is on it’s way to Sweden soon!