Ekologisk hudvård. Svenska Estelle & Thild gör mig sällan besviken. Produkterna är alltid effektiva, sympatiskt prissatta och eftersom de är certifierade av Ecocert känner jag mig alltid trygg med innehållet. Dessutom gillar man ju att märket är svenskt och har så fina förpackningar!

Denna duo är ett nytillskott;

 

• Estelle & Thild, BioTreat Intense Moisture Mask, 75 ml, 329 kronor. Detta är en krämmask som passar perfekt att sova med – precis som jag vill ha det! Vit, halvfast kräm som har en mild doft av söta bär. Den här applicerar jag alltså efter tvätt på kvällen (mistar mig så klart först!) och jag applicerar ganska rikligt. Tycker att huden känns lite lätt uppstramad efter appliceringen, och huden har lite hinnor kvar av krämen. (Inte mig emot.) Dagen efter är huden synbart återfuktad och känns mjuk och smidig. Saknar dock lite extra härlig lyster. Betyg: 4. 

 

• Estelle & Thild, BioTreat Instant Enzyme Peel, 50 ml, 299 kronor. Den här masken är också krämbaserad och har samma milda, lite bäriga doft. Den appliceras på våt hud, man masserar några minuter och sen låter man den torka in i huden, ca 15 min. Det pirrar lite, lite under tiden och huden blir lite rödare. När man tvättar av den ser huden synbart fräschare ut. Den innehåller enzymer som skonsamt tar bort döda hudceller och faktiskt ger pormaskarna en match. Jag har ju känslig hud, och var först lite orolig för att denna skulle vara lite för häftig för mig, men det är den inte. Gillar! Betyg: 4,5.  

 

English: Swedish brand Estelle & Thild has recently launched these two products and I specially like the Enzyme Peel mask that gives instant glow!