Den här påsken blir ju inte riktigt som vanligt. Vi skulle ha firat med släkten i Vänersborg, men vi vill ju inte sprida ev smitta med oss från Stockholm så då får man stanna hemma istället!

Jag ser fram emot att ha hemma-spa och botanisera lite bland alla produkter jag har och som kan behöva dammas av och användas! Det är alltid bra att inventera lite i badrumsskåpet, en del grejer som är naturliga och ekologiska håller ju sig inte fräscha forever.

På schemat i påsk står: 

ecotools torrborsta

Torrborsta huden. Perfekt att mjukgöra huden, stärka immunförsvaret, bli av med slaggämnen! Läs mer om torrborstning här. 

hårvax Acorelle

Kallvaxa benen står också på påskhelgens to-do! Jag har som tur är väldigt lite hår på benen, så jag brukar låta bli att vaxa under vintern, men nu när man börjar använda lite kortare yogatajts kan det vara snällt mot mina medmänniskor att vaxa bort det som finns. Dessa strips från Acorelle är superenkla att använda!

 

Fotbad med detta fina salt med björkextrakt från Care of Gerd – made in Jokkmokk! Till detta kör jag fotfil och en vanlig bodyskrubb. Och så ordentligt med smörja efteråt!

Sweet Lily Spa pedi mani

Pedikyr och även manikyr. Riktigt så här fint blir det inte när jag gör det själv, men jag tänkte testa. Färg på naglarna är vald som liknar denna och det är Parisienne från Kure Bazaar.  (Tur att man har läsglasögon numera så att man ser vad man gör…!)

jaderoller yin your skin

Ta hand om dekolletaget. Denna jaderoller från Yin Your Skin använder jag enbart till nacken och dekolletaget. Det är en del av kroppen som vi ofta glömmer bort att ta hand om. Och om nu solen tittar fram och vi bär något som är minsta urringat – då är det väldigt viktigt med SOLSKYDD! Men jag gillar att rolla med denna, den löser upp spänningar, sätter fart på blodcirkulationen och förnyar huden. Jag gillar också att skrubba huden runt dekolletaget och halsen med vanlig bodyscrub.

Hannah_ansiktsmask

Ansiktsmask! Självklart blir det extra ansiktspampering i påskhelgen! Det bästa jag vet är krämiga fuktmasker som man kan sova i, men det är också nice med en riktigt glow-givande-djuprengörande ansikstmask som sätter fart på blodcirkulationen och cellförnyelsen. Tex denna:

tata_harper_resurfacing_mask

Tata Harper, Resurfacing Mask.  En lite geléaktig mask som man applicerar en stund och sen sköljer av. Den löser upp allt som täpper till, sätter fart på fukten i huden och ger otrolig GLOW! Detta är en riktigt effektiv mask och en av Tata Harpers bäst-säljare.

madara-sos-eye-revive-cream-mask-

Ögonmask. Jag håller just nu också på att testa en ögonmask – alltså en krämig ansiktsmask som är särskilt framtagen för området runt ögonen. Perfekt att gå runt med under helgen! Madara, SOS Eye Revive Hydra Cream & Mask – och den är ljuvlig! Duttar lite runt ögat till natten och sover med den. Återfuktar huden riktigt bra!

 

Och så klart tänkte jag äta massa god mat, promenera i skogen, kanske njuta av ett och annat nyttigt påskägg och vem vet  – kanske blir det ett påskbad! Och så klart ska jag ägna helgen åt att meditera. Lugna alla tankar som sorlar i huvudet. Önskar er alla en riktigt härlig påskledighet – hur konstig, annorlunda, och kanske till och med skrämmande det än må vara just nu. Allt kommer bli bra till slut. ♥

 

Stora guiden till ekologiska ansiktsmasker

Vinterbad för nybörjare!