Sound healing – gongbad. Nyligen var jag på Balansinstitutet, ett yogacenter i Stockholm och fick uppleva 3 timmars gongbad med Sara Emilione, också känd som Lady Gong.  

Det var en helt underbar upplevelse! Man ligger på en mjuk matta och sen börjar Sara spela. På bilden har hon en stor gong och en trumma, men på Balansinstitutet har hon flera olika gongar i olika storlekar som hon spelar på. Ljuden är så varierande, och Sara, som är klassiskt skolad pianist, bjuder verkligen på en konsert! Gongarnas vibrationer smälter liksom in i kroppen och jag känner av hur mina olika chakran (energipunkter) i kroppen så smått börjar att vibrera. Så coolt!

I mitten av vår 3-timmars session tar vi en paus i tysthet och fyller på med te och frukt. Sen gör vi några yogaövningar och ligger ned igen för ytterligare en timme av gong. Jag tycker verkligen att att gongbad är ett så himla bra namn, man badar ju helt i gongarnas vibrationer. Flera av de som är med på gongbadet somnar, det är så djupt meditativt. Själv kom jag in i meditation ganska snabbt, och kunde verkligen känna in kroppen så otroligt bra. Känslan efteråt var också helt magisk, som att jag gick på moln, och den balanserade och mjuka känslan satt kvar i mig i ett par dagar. Unnar alla att testa!

Sara kör också 1-timmes gongbad på det nya hotellet Villa Dagmar och det fick jag också testa nyligen. Då upplevde jag en otroligt häftig känsla: jag kunde känna mitt eget hjärta pumpa, jag kände det liksom inifrån. Så häftigt!

Här kan du läsa mer om Saras gongbad på Balansinstitutet.