Event. För ett par veckor sen var jag och alla mina härliga bloggkollegor och hälsade på hos Johan Wiklund, som är ena halvan av ägarduon för svenska ekologiska och naturliga skönhetsföretaget Care of Gerd. 

De har ett fint showroom i Stockholm där vi fick dricka te gjort på chaga från Lappland och där Johan berättade om hur företaget föddes. Johan är frisör och stylist i grunden och hans syster Anna-Lena har en bakgrund som massör, spa-terapeut och medicinsk fotvårdare. De är båda från Jokkmokk och de hade en dröm om att göra något eget, något “äkta” och något som kom från naturen.

Naturligt Snygg bloggare

Den här bilden på hela gänget snodde jag från Care of Gerds instagram och postade på vår egen! 

För några år sen blev drömmen sann när de startade Care of Gerd, döpt efter deras mamma. Från källarlokalen i Jokkmokk där allt började 2008, har de nu flyttat flera gånger. Tidigare i år invigde de en helt ny fabrik i Jokkmokk och försäljningen ökar i hela landet, men även utomlands.

Det är väldigt inspirerande att träffa grundare av varumärken och höra deras resa och hur saker har utvecklats. Johan och Anna-Lena fick lära sig mycket om kemi, produktutveckling och hur man hittar rätt råvaror. Kunskaper som i dag många letar efter.

careofgerd

Vi fick med oss några av Care of Gerds storsäljare hem – vi säljer ju enbart kroppsvården i vår shop eftersom vi inte har en egen salong med hudvårdsterapeut – och ett par av dem har jag redan testat, men använder gärna igen!

Ni kanske ser också att produkterna enbart kommer i tub numera och det som är så fiffigt är att dessa är gjord av socker, så de är nedbrytbara. Genomtänkt från ingrediens till förpackning.

 

Läs mer: 

• Recension av handkräm från Care of Gerd (5 i betyg!) 

• Recension av ekologisk deo från Care of Gerd (En favorit!) 

• Recension av härlig fotkräm från Care of Gerd (4,5 i betyg!) 

 

English: We – all the fab bloggers of Naturligt Snygg – met up with Johan Wiklund, co-founder of Swedish organic brand Care of Gerd recently. So inspiring to hear his story!