Glowskola. Ett sätt att förbättra hudens kvalitet och öka lyster och glow i huden är att äta bär – och vilken tid är bättre än nu? Det dräller snart av vinbär, blåbär, hallon, jordgubbar, smultron, havtorn och krusbär och dessa är riktigt bra för din hud.

Blåbär, hallon och vinbär innehåller bland annat olika vitaminer och även antioxidanter som stimulerar hudens förnyelseprocess. C-vitamin bidrar till bildandet av kollagen i huden, och det är en viktigt byggsten för huden. Vinbär innehåller antocyaniner som stärker immunförsvaret och det är också positivt för huden. Dessutom innehåller de flera olika omega-oljor som huden också gillar. Hallon innehåller sk ellagsyra som skyddar hudens kollagen och jordgubbar är fulla av mineraler.

Så – passa på att plocka på dig bären i sommar, njut dem som de är eller strössla dem i havremjölk, på müslin, på glassen eller i en paj. Har du turen att känna någon som har bärbuskar hemma, eller om du har buskarna i din egen trädgård – grattis till gratis hudvård! Din hud kommer att tacka dig om du frossar i bär i sommar!

Läs mer: 

Så får du glow i huden: ät mer fett!