Ekologiskt och naturligt smink. Svenska Maria Åkerberg gör inte bara hyllad hudvård, hon är också riktigt bra på smink. Här är två nya favoriter som jag gärna använder:

 

Maria Åkerberg, Blush, Desert Rose, 189 kronor.  Mitt nya favoritrouge! Perfekt nyans, rosabrun men inte för mörk och inte heller för pigg rosa. Den passar mig perfekt och ger det där sista extra livfulla uttrycket i ansiktet, som att man är fräsch och frisk. Har en gnutta skimmer i sig, känns liksom satin, men inte för mycket skimmer och inget synligt glitter. (Detta är viktigt, man vill inte se ut som en diskokula.) Dosan är i perfekt storlek, bara att svepa i den med rougeborsten och sikta på äppelkinderna. Detta är en favorit som jag kommer leva med länge! Betyg: 5/5. 

maria-akerberg.highlighter

Maria Åkerberg, Glow Collection, 378 kronor. Den här stora lyxiga dosan innehåller alltså en kollektion av highlighters i olika nyanser; gold glow, pink glow och bronze glow. Man kan antingen använda dem var för sig – jag använder ett finger för tex området under ögonbrynen och i ögonhålan, men en borste för området vid kindbenet – men man kan också blanda dem allihop. Då är det smartast att använde en solfjädersborste och svepa över dem alla tre och sen borsta in i huden. En vid puderborste går också bra, så länge den inte är för stor, men inte heller för kompakt. Sitter bra på huden, men man får ta i ordentligt för att få upp produkten, den pressade kakan är ganska kompakt. Ger lyster utan synliga glitterpartiklar och passar verkligen superbra som highlighter. Min favoritnyans är Gold, som inte är så gul, utan mer åt det neutrala hållet. Dryg! Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa rouge: 

Bästa ekologiska rouge & blush