Ekologisk ansiktskräm. Här är en nyhet från Tata Harper, en ansiktskräm med fokus på att låsa in fukt i huden. Den kommer i en stor kartong med en behållare, och en refill-dosa. När innehållet är slut köper man bara en ny refilldosa som man stoppar in i behållaren. Smart! Vet inte om ni kan se här på bilderna men krämen trycks upp genom ett hål i mitten av behållaren och på denna “platta” kan man ta upp krämen, och om man vill också använda plattan om man tex vill blanda i en droppe olja eller två.

 

Tata Harper, Water Lock Moisturizer, 50 ml, 731 kronor. Detta är en lätt och samtidigt otroligt skön ansiktskräm. Den doftar ljuvligt, som Tata Harpers produkter brukar göra; blommigt, ljuvligt och lite lyxigt. Konsistensen är lite åt emulsion, lite gelaktig utan att bli för tunn eller seg. Silkeslen mot huden och absorberas bra, och håller huden perfekt – varken för fet och kladdig eller för matt.

Krämen är berikad med återfuktande hyaluronsyra och det känns att huden direkt blir återfuktad på djupet. Jag brukar alltid grunda med en olja eller serum under, men krämen står sig också bra på egna ben.
Krämen innehåller också peptider från apelsin och granatäpple som hjälper till med hudton och även att bygga upp hudbarriären. Hela känslan är så otroligt bra, mycket tack vare att man även sent på kvällen kan känna i huden att den fortfarande studsar av fukt. Detta är verkligen aktiv – utan att störa min känsliga hud! – effektiv och grön hudvård! Betyg: 5/5. 

tata harper-waterlock-moisturizer

 

En annan favorit från Tata Harper: 

Recension: Hyaluronic Gel Moisturizer från Tata Harper