I fredags opererade jag bort halva min sköldkörtel – ni ser ju tydligt på bilden ovan, i just den vinkeln, vad stor knölen på min hals var förra sommaren – och det var en lyckad operation. Eftersom halva sköldkörteln är kvar menar läkarna att det är 80 % chans att jag klarar mig utan Levaxin. Men jag ska tillbaka för några tester längre fram. Läs mer om min struma här. 

Man blir så djupt tacksam över att man ändå är såpass frisk som man är, när man sen ligger där på uppvaket, fortfarande lite groggy efter att ha blivit sövd och fått morfin för smärtan och man är så sjukt trött. Det kunde ju varit så mycket värre. Det kunde ju ha varit cancer tex. Kvinnan i sängen mitt emot mig hade cancer i bröstet och hade varit och gjort tester. Hon skulle snart påbörja sin behandling med strålning. Hon var så lugn, så varm, hade ett tydligt positivt tänk och – hon antog inget alls. Hon sa att det som händer får hända. ♥

 

Jag försöker också anamma detta, att inte anta så mycket, att ta saker som de kommer. Men det är svårt. Min hjärna jobbar hårt med att skapa bilder, tankar och grubblerier åt mig.

 

Efter operationen blir man sjukskriven en vecka. Man ska ta det lugnt, vila och inte träna. Jag mår bra, är fortsatt trött och det är stramt och stelt i halsen. Jag har lite ont när jag sväljer, så flytande, lätt föda är det som gäller nu ett tag. Och rösten är lite hesare. Men känslan när jag tar mig på halsen och knölen är borta är riktigt härlig.

operationen

Jag har faktiskt aldrig sjukskrivit mig från bloggen någon gång. Jag minns för några år sen när jag låg på kirurgen på SÖS med magsår, då hade jag mobilen med och kunde publicera ut blogginlägg. Helt galet ändå, inte undra på att man känner sig totalt utarbetad ibland.

Men den här gången tänker jag ge mig själv tid att vila. Jag ska vila efter min operation och jag ska vila mig från mitt jobb. Och jag ska också vila mig från skönhetsbranschen. Den framstår kanske som glittrig och glammig och underbar, men precis som alla andra branscher har den baksidor.

Det finns lika mycket skitsnack, intriger och drama i skönhetsbranschen som i de flesta andra. Och olika intressen. Jag är inte undantagen att bli påhoppad av alla möjliga orsaker. När min första bok kom ut, blev jag tex uthängd av en stor branschorganisation. Det var lite knäckande, men med support från mitt nätverk kunde jag vända på det hela – det var ju deras problem att de inte gillar min bok. Det är ju inte mitt problem.

Och det är så jag försöker lära mig att tänka – om någon annan har ett problem med dig, då är det just deras problem, inte mitt.

 

Nu har jag blivit uthängd igen, denna gång dessutom i en konflikt som jag inte har något som helst att göra med, något som inte ens berör mig, och dessutom sprids det antaganden om mig. Jag blev först chockad. Av den högljudda tonen. Sen blev jag väldigt ledsen. Men så tänker man lite på det, och då ser man mönstret tydligt igen – det är inte jag som har ett problem, det är någon annan som har ett problem. Men det är trist att bli indragen och drabbad av det. Och trist att det är en trend just nu att man ska hänga ut folk på sociala medier.

 

Man funderar på varför orättvisor drabbar en ibland, och jag ser detta som något jag ska lära mig av. Att träna mig själv ännu mer att inte ta det personligt, att inte ta på mig något som inte är mitt ansvar, att vara sann mot mig själv och inte lyssna på andra som dömer mig.

 

Jag känner mig faktiskt lite sliten, jag ser fram emot vila i veckan. Och sen kommer det säkert något bättre, något fyllt med kärlek till mig istället, alldeles runt knuten.

Trots sjukskrivningen kommer hjärnan och hjärtat så klart att fortsätta jobba, eftersom den här typen av vila och tid i tysthet alltid ger mig massor av inspiration. Sen läser man ett mail från en läsare som tackar för tips och berättar om sin förbättrade hud – och då värms hjärtat. Och så blir man taggad på instagram och ser att någon har fotat ens bok så himla fint, och så får man en hälsning från en nöjd besökare på Green Beauty Day och så tänker man att – man är nog inte så himla dålig på det man gör ändå. Även om andra försöker få en att tro något annat.

Min ambition är att fortsätta sprida positiv inspiration, fortsätta lyfta härliga människor, produkter och företag, och fortsätta att hålla min plattform fri från gnäll, shaming och skitsnack. Jag tror att vi alla vinner på det.

Hörs snart! Och keep on glowing!