Förutom det faktum att IKEA och familjen Kamprad är skatteplanerare kan jag ibland bli irriterad på att de sätter sig på så höga hästar när det gäller sitt miljötänkande. IKEAs affärsidé går ju helt och hållet ut på att vi ska shoppa så mycket som möjligt så ofta som möjligt och det är knappast hållbart.

Men jag blev riktigt arg när jag såg denna skylt på ett varuhus nyligen. Det är ju trevligt för de parfymallerigiska att de kan få gå och göra sina behov på handikapptoaletten – men varför väljer företaget att spruta ut parfym överhuvudtaget? Parfym, som om jag får gissa, är full av ftalater som är bevisat hormonstörande. Det är en toa, vem bryr sig om det luktar urin eller dylikt? Man ska in, göra sitt och sen gå ut igen. Detta känns inte bara sjukt omodernt, det är ansvarslöst och ett tydligt bevis på dåligt omdöme.

Men det är inte bara IKEA som sprutar parfym hej vilt. Gå in på vilket större varuhus som helst så blir man ju fullkomligt attackerad av syntetiska parfymer. Känns helt absurt egentligen. Parfym i det offentliga rummet är inte okej.