Snart är det dags för semester! Här är några smarta saker som får åka med i sommar:

 

• Rengöringsservetter från Rms Beauty. Engångsförpackade biologiskt nedbrytbara wipes med kokosolja som fungerar utmärkt som rengöring när man är ute och flänger. Neal’s Yard har också en smart förpackning med rengöringsservetter – perfekt för ansikte, händer och armhålor!

 

• Aloe Vera gel från Urtekram. Passar perfekt på solsvedd hud, på myggbett eller som återfuktare efter en lång dag i solen.

 

• Solskydd från BioSoilis, Melt-In Cream Spf 30. En lite oljigare kräm som doftar ganska sött. Har inte testat BioSolis solskydd, men i sommar blir det av!

 

sommarprodukter

 

• Testkit, eller resekit med ansiktsprodukter från Neal’s Yard Remedies. Det här kitet – Award Winning Skincare Kit – innehåller några av märkets bästsäljare, som Wild Rose Beauty Balm och Beauty Sleep Concentrate som jag älskar! I små praktiska reseförpackningar sålunda.

 

• Eco Cosmetics, Surf & Fun är en färgad solskyddskräm med spf 50. Jag brukar inte använda så högt spf, men eftersom vi ska till alperna (vi brände oss i nacken förra året) så ska denna med och smörjas i nacken! Gissar att den är bra för dig som sportar mycket i vattnet också eftersom den är vattenresistent.

 

• Solvård för håret får jag från Yarok och Feed Your Sunshine. Detta är ett serum som man droppar i håret efter sol, och sen tvättar man håret. Hjälper dig att skydda håret mot solskador och poolskador. (Poolvatten är ju inte alltid hårets bästa kompis.) Självklart åker även min dotters måste-produkt med, Feed Your Ends i smidig resestorlek. Den skyddar mot värme och sol.

 

• Lite rosa läppar får jag från Pacifica, Coconut Kiss Creamy Lip Butter i färgen Shell. Mjukgörande för läpparna och doftar underbart av kokos!

 

• Om vi hamnar i någon akut situation utan möjligheter att tvätta händerna har jag med mig Hand Hygiene Spray från Dr Brönners. Bara att spraya på händerna så ska de värsta bakterierna dör i den ekologiska alkoholen. En liknande har även Neal’s Yard här. 

 

English: I’m soon of on holidays, and here are e few smart and all natural products I’ll be bringing along!