Naturligt ansiktsserum. Tyska Börlind forskar mycket på nya spännande ingredienser och tar ofta fram nya innovativa produkter. Nya serumen Beauty Pearls innehåller bland annat den så kallade “gröna kaviaren” som är en en alg som finns i haven utaför Japan, Caulerpa Lentillifera. Min kompis Sofia har hjälpt mig testat detta och hon har mogen, lite torr och känslig hud.

  • Vad: Börlind, Anti-pollution & Moisture Serum with botanical caviar, 50 ml, 795 kronor.
  • + Två-komponents serum i form av silverglittriga pärlor som kommer i en oerhört snygg pumpflaska. Serumet har en diskret, behaglig doft och går lätt in i huden. Den efterlämnar en lätt skimrande effekt som känns väldigt lyxig, den försvinner dock efter en liten stund. Jag tycker att mina porer har blivit mindre tydliga och att huden känns lite tajtare. De första veckorna tyckte jag att den funkade riktigt bra, sedan hade jag en period då jag tyckte den var för klen, huden kändes bara torr och stram. Men när jag insett att jag använt en för uttorkande rengöringskräm och bytt den, så blev vi kompisar igen. Allra bäst för mig fungerade den med en lite fetare dagkräm över. För bästa resultat skulle jag nog välja att använda den på sommaren, när min hud inte är riktigt så torr och känslig som den är nu.
  • – När den gått in känns huden lite stramare, men inte direkt återfuktad. Dyr.
  • Betyg: 4. 

English: My friend Sofia has helped me to test this new beauty serum from German brand Börlind. And she is really happy with it – lifts the skin and makes her pores smaller.