Naturligt schampo och balsam. Faith in Nature är ett brittiskt märke som gör naturlig hud- och hårvård med en del ekologiska ingredienser men också med några ingredienser som jag inte alltid vill ha. Det här hårvårdskitet med schampo och balsam fick följa med min kollega Annelie på hennes semester i sommar – och hon är nöjd!

 

Vad: Faith In Nature, Grapefruit & Orange Shampoo, 400 ml, 79 kronor. 

Det här är ett härligt väldoftande schampo som ger en riktig energikick i duschen – det har en frisk doft av grapefrukt och citrus som jag bara älskar! Schampot är anpassat för normalt till fett hår och fungerar bra för mitt nordiska tunna hår, som snabbt blir fett närmast hårbotten särskilt under de varma sommarmånaderna.

En schamponering räcker bra för att hålla håret rent mellan tvättarna under sommaren då det stod bad och dusch på schemat var och varannan dag. När jag testade längre uppehåll mellan schamponering så försvann den nytvättade känslan dag två och håret blev väldigt fett dag tre. Balsam var ett måste efter varje hårtvätt för att hålla mitt hår mjukt och lätt att reda ut, men på mina korthåriga söner funkade schampot utmärkt utan balsam.

Plus:

+ Den härliga doften av grapefrukt och citrus

+ Gillades av alla i familjen

+ Bra vardagsshampo om man duschar ofta

+ Bra pris

Minus:

– Behöver kombineras med balsam för att reda ut sommarslitet hår

– Håller inte rent mer än ett par dagar

– Innehåller sulfaterna ammonium laureth sulfate och cocamidopropyl betaine

Betyg: 4. 

Faith In Nature schampo balsam

 

Vad: Faith In Nature, Grapefruit & Orange Balsam, 400 ml, 75 kronor. 

Samma ljuvliga grapefruktdoft som schampot ovan – magiskt! I vardagslivet skippar jag ofta balsam, men under semesterresor när det står mycket bad i både saltvatten och bassäng på schemat är balsam ett måste för att det ska gå att reda ut håret efter duschar och för att det inte ska kännas som som svinto mellan alla bad och dopp.

Och det här balsamet klarar uppgiften med bravur! Spelar ingen roll hur många dopp eller turer i vattenrutchkanorna jag tagit på en dag – håret har varit lika härligt mjukt varje gång jag kommit upp ur vattnet!

Plus:

+ Gör håret mjukt och lätt att reda ut

+ Balsameffekt som håller riktigt, riktigt bra och länge!

+ Ljuvlig grapefruktdoft

+ Bra pris

Minus:

– Doften försvinner ganska snabbt

Betyg: 5

 

Läs mer: 

• Recension av naturligt schampo och balsam från budgetmärket Urtekram. 

 

English: My friend Annelie has tested these natural hair care products from British brand Faith In Nature. And she really likes them! Perfect for families and small wallets.