Detta är oljor från APL, (Apotek Produktion och Laboratorier AB), ett statligt ägt läkemedelsbolag som förutom läkemedel även producerar till exempel senap och glöggkryddor som säljs på apoteken. De tillverkar också hudvårdsoljor som är fria från parfymer, konserveringsmedel och färgämnen:

  1. Olivolja. Kallpressad och denna beskrivs fungera bra på torr och sprucken hud. Tas upp långsamt av huden och passar därför bra som massageolja.
  2. Mandelolja. Kallpressad, men tyvärr raffinerad olja från mandel. Beskrivs som bra att använda på gravidmagar, torra nagelband och som makeup remover.
  3. Jordnötolja. Kallpressad, raffinerad och blekt olja, vilket jag antar betyder att den har behandlats på något vis. Beskrivs som ett alternativ till tvål för de med känslig hud. Verkar ju hoppfullt för alla de som letar efter mild rengöring.

Jag gillar att ett läkemedelsföretag har tagit fram naturprodukter istället för att labba fram fler syntetiska. Det känns som ett trendbrott. Men som bortskämd eko-beauty-nörd väljer jag ju så klart ekologiska varianter av dessa oljor. Mycket bättre för miljön. APL:s oljor köper du annars ganska billigt på Apoteket.

English: These natural oils from Swedish brand APL serve well for the skin, however I’d love if they were organic also.