Gör din egen myggolja och myggspray.

 

Naturliga myggmedel. Ni som missade mig på TV4 Nyhetsmorgon tidigare i somras såg aldrig när jag berättade om olika eteriska oljor som jag blandade i olika vegetabiliska oljor till myggolja och även gjorde en myggspray. Här kan ni läsa om det och även se klippet + kolla in mitt superenkla recept.

På bilden ovan ser några av produkterna jag hade med mig till studion:

Doftljus mot myggor – från Tru Mélange som heter Buzz Out och som doftar av citron och eukalyptus – helt underbart! Gör sig också väldigt fint i sin metalldosa på matbordet på uteplatsen.

Neal's Yard Citronella splash

Ekologisk citronellaspray – från Neal’s Yard Remedies kommer Citronella Formula som är spray som funkar utmärkt att spraya på kroppen och kläderna. Se den som en trädgårdskompis och en body freshner. Jag tycker den doftar väldigt fräscht av bland annat citronella, tall, citrus, lavendel, cypress, citrongräs och apelsin.

 

Miljövänlig myggolja – bredvid står en liten sprayflaska från Odylique By Essential Care som heter Mosimix Body Oil. Det är en 100 % ekologisk kroppsolja baserad på oliv-, kokos- och solrosolja och som doftar underbart av citrongräs, timjan och lavendel. Den här funkar utmärkt på kroppen.

 

Läs mer: 

 

 

Naturliga myggmedel + gör egen myggolja

 

English: I’ll be using these three all natural mosquito repellents this summer.