Naturlig parfym. Tidigare i år fick jag en liten tester på den svenska ekologiska parfymen från märket Nahélie. Det är en ganska unika sak, en svensk naturligt baserad parfym, utan syntetiska doftämnen. Den lilla testern gav mersmak och här är den stora flaskan.

 

Nahélie, Parfym W, Eau de toilette, 50 ml, 1450 kronor. 

Den här doften är väldigt fin. Här möts kryddig jasmin, svärdslilja, ros med trä, patchouli och vanilj. Alla dessa doftnoter är favoriter och tillsammans blir detta en varm, lyxig, kryddig doft som först är träig, sen söt av blommorna och slutligen varm av vaniljen. Den känns unisex, men samtidigt väldigt kvinnlig och sensuell. Det är en superfin doft som är långt från en enkel “eko-doft” – den är skapad av den franska parfymören Isabelle Gellé, och det märks att det är en parfymör inblandad – den är så väl avvägd och sammansatt på alla sätt. En riktigt härlig doft som jag gärna bär både på dagen och kvällen, men kanske att den är mer kväll och fest än dag och jobb. Och det är också en höst- och vinterdoft, snarare än en sommardoft. Så nu bär jag den varje dag!

Hållbarheten? Jo, men den är bättre än många ekologiska och naturliga parfymer. Men den behöver en påfyllning på em/kväll om man ska ut på galej efter jobbet. Detta är en dyr doft, men råvarorna, själva doftoljorna är dyrbara, och är man inte värd lite lyx, så säg? Även flaskan är lyxig, med frostat glas och den fina korken. Det enda som inte andas lika mycket lyx är kanske logotypen? Men hey – det viktigaste är ju doften på huden och den är underbar!

 

Läs mer – mina bästa ekologiska parfymer: 

Bäst i test: ekologisk parfym