Naturliga och ekologiska ansiktsprodukter. Från Lettland kommer Mádara som gör naturlig och ekologisk hudvård certifierad enligt Ecocert. Jag har testat flera produkter ur deras Time Miracle serie som är framtagen för mogen hud; dagkräm, nattkräm, ögonkräm och serum.

Jag har testat alla dessa produkter tillsammans, så det är svårt för mig att riktigt avgöra vilken produkt som har åstadkommit exakt vad. Tillsammans har de i vilket fall gjort min hud riktigt fin, med en klar jämn hudton, fina linjer är utsuddade, porerna är förminskade och jag tycker att huden är synbart mycket tajtare och fräschare.

De första två veckorna tyckte jag inte att så mycket hände, jag kände verkligen att “vad är nu detta…?”, men sen såg jag synbart hur huden blev fantastiskt mycket finare. Fastare, jämnare och “yngre”.

Jag har ofta föredragit olja som bas i min hudvård, men dessa produkter bevisar att man inte behöver använda olja för att få en strålande fin hud. (Även om jag också älskar oljor!)

Madara Time Miracle Ultimate Facelift

Vad: Mádara, Time Miracle, Ultimate Facelift Day Cream, 50 ml, 539 kronor. Svart plastflaska med pump och som innehåller en mintgrön kräm som är ganska lätt i konsistensen. När man applicerar den känner man direkt en uppstramande effekt. I början känns det lite obehagligt, men sen vänjer man sig. Håller fukten hela dagen och känns riktigt trevlig efter ett tag. Lämnar huden matt, uppstramad utan att det ser konstigt ut på något sätt. Och dessutom känns huden sammetslen. Synd att förpackningen är i plast, känns inte lika lyxig som serumet som är i glasflaska. Om man nu ska vara lite petig…Betyg: 5. 

 

Vad: Mádara, Time Miracle, Cellular Repair Serum, 30 ml, 519 kronor. Snygg svart glasflaska med pump som doserar ut en ljus mintgrön mjölkig lätt kräm som doftar väldigt milt och lite syrligt av björk och möjligen lite citrus. Lätt att massera in i huden, som ganska snart känns ganska uppstramad. Det är inte en helt behaglig känsla först, men det känns också att krämen är aktiv. Efter ett par minuter känns huden som vanligt igen och då känns den också tydligt återfuktad. Man skulle klara sig med enbart denna, men under kalla dagar är det lite tunt. Betyg: 5. 

Madara eye cream

Vad: Mádara, Time Miracle, Wrinkle Smoothing Eye Cream, 15 ml, 359 kronor. Liten plastförpackning med pump som innehåller en ljust beige kräm i halvlös konsistens. Även här känns den syrliga doften av björk och den här krämen är otroligt dryg. Man behöver enbart en lite knivsudd, men ett pump doserar ut alldeles för mycket. (Det brukar jag då använda att smörja in halsen med.) Huden får ett snyggt glow, gissar att det beror på att den innehåller titandioxid. Så huden runt ögat känns genast fräschare och mer uppljusad på något sätt. Det känns också i området runt ögat att huden stramas upp, och man ser också att torrhetsrynkor försvinner och att hela huden mjukas upp. Betyg: 4,5.

 

Vad: Mádara, Time Miracle, Age Defence Day Cream, 50 ml, 459 kronor. Vit flaska i plast som inte känns riktigt lika lyxig som den svarta glasflaskan. Krämen är vit, halvlös i konsistensen men riktigt härlig. Den låser genast in fukt i huden och även denna känns inledningsvis aktiv i huden. Doften är lite lätt syrlig och “träig” och även denna har björksav som första ingrediens. Huden får ett snygg glow och det ger så klart ett fräschare intryck. Tycker att denna mjukgör huden och håller den mjuk och smidig hela dagen. Skillnaden mellan denna och Ultimate Facelift är att denna är lite mjukare, fetare och mer vårdande kanske, snarare än upplyftande. Betyg: 5. 

Madara Time Miracle organic skincare

Vad: Mádara, Time Miracle, Total Renewal Night Cream, 50 ml, 500 kronor. Samma pumpflaska i plast med genomskinliga lock som tyvärr blir lite söliga av krämerna. Just denna är ljust mintgrön och ganska fast i konsistensen. Samma syrliga och milda doft (som är riktigt trevlig) men den är lite segare och tar lite längre tid på sig att masseras in och absorberas. Låser också in fukt, men känns lite fetare och vårdande på ett annat sätt. Känns inte lika “aktiv” men ändå som att den arbetar. Behåller fukten i huden och dagen efter vaknar man med mjuk och fräsch hud. Betyg: 5. 

 

English: This new anit-aging series from Latvian brand Madara is really good. It has made my skin smooth, evened out the skin tone, erased a few lines, made the pores smaller and has helped to lock in moisture. It’s perfect for mature skin.