Naturlig lindring av pollenbesvär. Häromdagen kände jag en bekant irritation i halsen när jag gick ut för att gå till yogastudion. Kopplade inte direkt, men under yogapasset kände jag mig otroligt svag, illamående och varm. Sen trillade poletten ned – pollenallergin är här igen, precis som varje vår.

Jag tål inte många av de receptfria allergimedicinerna, riskerar att få magsår av flera av dem, tyvärr, men har hittat en sugtablett som brukar funka.

Här är några tips för dig som vill lindra pollenbesvären på naturlig väg:

nässköljare pollen

Nässköljare. Att skölja näsan dagligen är ett bra sätt att hålla näsan och bihålor rena från pollen. Jag har kompisar som är superproffs och sköljer näsan regelbundet och slipper på så sätt problem med pollen.

go_for_life_raw_bipollenBipollen. Inget för dig som är allergisk mot bin och bi-produkter! Men detta är ju växtpollen från det som bina har samlat in till sina “bon” och de här små kulorna är fulla av nyttigheter som vitaminer, antioxidanter och fettsyror. Genom att äta bipollen – 1/5-1 matsked per dag på gröt, i smoothie eller yoghurten, tex – så sägs det att man kan lindra sina egna pollenbesvär. En del menar också att det kan löna sig att knapra bivax och äta honung.

Weleda Rhonodron

Rhinodoron. Weledas nässpray med Aloe Vera lindrar torra näsor men också näsor som snyts ofta. Bra lindring för pollennäsor.

 

 

Dr Hauschka Ögontröst

Dr Hauschka Ögontröst. För trötta irriterade ögon kan man testa dessa pads som man dränker i örtvattnet – innehåller vatten och örtextrakt från fänkål, ögontröst och kamomill. Lindrar irriterade och svullna ögon.

 

 holistic pollenzym

Holistic, Pollenzym. Detta är ett kosttillskott som helst tas innan pollensäsongen börjar, men funkar även under tiden. Innehåller bland annat C-vitamin, gurkmeja och quercetin som hjälper upptaget av C-vitamin.

 

 

 

nasaleze

Nasaleze. En nässpray som är gjort på cellulosa av tall och som är en mekanisk spray som lägger sig som en hinna i näsan. Den här hinnan hindrar de värsta pollenreaktionerna.

 

Har du några bra tips som lindrar mot pollen? 

 

English: Spring time means itchy throat, tired eyes, runny nose… But there are som natural remedies that eases the troubles.