Jag är ju uppvuxen på 70-talet och 80-talet utan tv-spel, datorer och mobiler och precis som hela min generation var vi ju ute och lekte mest hela dagarna. Byggde kojor i skogen, cyklade, lekte på lekplatserna i radhusidyllen.

tyresta

Jag har alltid älskat skogen, känt mig trygg och liksom jordad. Jag är visserligen också förtjust i havet, men ge mig gärna en skog, en liten sjö och en stuga så är jag väldigt lycklig.

I vuxen ålder ser jag gärna naturen som platsen där jag landar, där min puls går ned och jag tankar ny energi. Den är så otroligt inspirerande och upplyftande. Liksom lyxig, om ni förstår vad jag menar?

badgastein

Att naturen också står i centrum när vi åker på semester är en ganska rolig upptäckt för mig och min man. Tidigare har man jagat storstad (älskar fortfarande att åka till NYC, London, Paris och Berlin) eller värme på en strand i första hand. Nu letar vi efter naturupplevelser istället. Uppsidan med det är att vi lär känna nya sidor av varandra när vi upplever naturen ihop. Vandringen i Österrike för några år sen var grym. 

dolomiterna

Vår dotter har inte samma naturliga relation till naturen, även om vi bor nära ett naturreservat och hennes skola ligger i en jättefin park – för vi bor ju i Stockholm. Därför försöker vi göra utflykter i naturen på helgerna, men vandringssemestern i Dolomiterna förra sommaren var inte riktigt hennes grej, även om hon kämpade på.

zetas

Jag har på sista tiden kommit att uppskatta växter och vår natur på ett helt annat sätt än tidigare – nu missar mitt öga aldrig en vacker plantering, eller en söt stig. För några år sen rusade jag fram i livet, såg saker lite mer i svart-vitt och kunde inte “se” naturen på samma sätt. Jag vet inte vad som hände som gjorde att jag vaknade ur min grå verklighet, men där här detoxen jag gjorde för några år sen kan ha bidragit.

London

Numera sitter jag på kvällarna och drömmer om ett hus någonstans på landet som vi ska flytta till längre fram, om några år kanske. Gärna utanför Stockholm, kanske Skåne? Kanske Halland? Ett hus med uppvuxen trädgård gärna nära skogen, där vi kan odla vackra växter, tomater, örter, potatis och kanske ha höns. Haha! Sån typisk gröna-vågen-kliché man är! :)

 

Anyhow. Min bästa grej vid oro, ångest, livsgrubblerier, stress eller bara en känsla av att “nu behöver vår familj lite tid utan datorer/ipads och med mer kvalitet” – är att ge sig ut i naturen. Förutom piece of mind tankar man ju också ny luft till lungorna – ut med kontorsluften och in med lite bättre syre. Och det tackar ju hudcellerna för  :)

 

Och för er som har lyxen att bo nära naturen – wow, I envy you!

 

English: As I grow older I’m falling more and more in love with nature. I love planning holidays around activities in nature and dream of one day buying a house with a lush garden where I can plant flowers and veggies. Life goals!