Jag älskar hösten men är väl inte lika peppad på mörkret som kommer att råda nu ända fram till våren nästa år. Det är lite deppigt när man tänker på vad lite ljus vi har på en dag.

Innan jag åt D-vitamin under vintern var jag alltid otroligt deppig i januari –  jag såg verkligen inget positivt i livet då. Men sen jag började äta D-vitamin har det ändrats, jag faller inte ned i något mörkt hål längre under vintern.

d-vitamin

Jag äter gärna D-vitamin som kommer i kapsel med olja, eftersom man bättre tar upp vitaminet då. En favorit är Better Yous Vitamin D3 som är kapslar i kokosolja, och jag gillar också Holistics som också har kapslar med kokosolja. D-vitaminet är fettlösligt, så när de kommer i kapslar med olja blir det optimalt.

Fet fisk, kantareller, smör (riktigt smör – inte kemiskt processat margarin) och ägg är bra naturliga källor till D-vitamin. Många i Sverige lider brist på D-vitamin och förutom att lyfta lusten, har D-vitamin flera hälsofördelar.

Tycker att detta är en bra sammanfattning av D-vitamin. 

Jag tycker också att man ska passa på att vara extra noga med att få i sig Omega3 under vinterhalvåret. Det är en viktig fettsyra som vi behöver få i oss och som vi inte bildar själva. Jag brukar ta en extra matsked av tex Udo’s Choice (innehåller även andra omgea-oljor), eller ekologisk linfröolja från Biofood eller Renee Voltaire. Annars finns det ju en mängd olika kapslar med fiskolja man kan ta.

Läs mer om D-vitamin här: 

D-vitamin och Magnesium = Bästa vänner