I somras blev jag tillfrågad om jag ville medverka i en kampanj för hållbara klädmärket Gudrun Sjödén. Vilken grej! Klart man tackar ja till det och nu är vårkatalogen ute med resultatet!

Jag kanske inte ska give up my day job som journalist, det var ärligt talat skitsvårt – all cred till professionella modeller… – men det var skitkul!

Här kan ni spana in mig online. 

gudrun_katalog

Kampanjen heter Färgstarka Kvinnor och det är ju väldigt ärofyllt att få medverka tillsammans med de andra ambassadörerna från olika länder. Den här kampanjen pågår fram till Kvinnodagen den 8 mars och fram tills dess händer en massa saker på sajten, kolla in här. 

gudrun_sjoden_ss18

Fotograferingen skedde i studio i Gamla Stan och tillsammans med ett team, bland annat Monica Ekervik Hedman (på bilden nedan i mitten), Ida Kurvinen och Anna Bergstrand på Gudrun Sjödéns kommunikationsavdelning, satte vi ihop en snygg look. (Oväntat att jag valde randigt och svartvitt!) Kolla skorna! Så snygga. 

team_gudrun

Fotograf Mats Widén och Monica Ekervik Hedman in action i studion. Bra stämning, jag kunde verkligen slappna av, men det är ändå sjukt svårt att stå framför en grön vägg och försöka se lekfull och snygg ut. Eh.

smink

Sminket måste också sitta så klart. Inget eko, men det kanske kommer?

gudrunsjoden

Här lekar jag med stylisten Tove Castor som också var en av modellerna – tur att vi var två amatörer, även om Toves instagram är betydligt mer fashion och personlig stil än mitt konto.

Kläderna från vårens kollektion finns att spana in här. 

Tänker att om jag får träna lite kanske jag kan jobba mer som modell? Ska bara lära mig lite mer om kroppskontroll, hur kläder faller snyggt och att “le med ögonen”, haha! 🙂

 

English: I had the good fortune and honor to be part of a campaign for the sustainable clothing brand Gudrun Sjödén. So much fun! And the shoes!