I lördags var det så dags – lustigt nog på dagen 6 år efter den allra första gröna skönhetsdagen som jag arrangerade helt själv – för årets upplaga av Green Beauty Day! 

Det var en fantastisk dag! Packat med folk hela dagen, det var god stämning och massa kul att titta på. Här är några av min snaps från mobilen under dagen – varning för många selfies 😉

zuii_makeup

Min dag började i händerna på Sara Nomberg som arbetar med Zuii Organic. Så himla lyxigt och underbart att bli sminkad för ett sånt här event. TIPS: Sara blandade en lös skimrande highligter (som ett löst skimrande puder) med ett par droppar ansktsolja och dutta lätt på mina kindben och det blev såååå snyggt! Tack Emmi för bilden!

bruns

Sen gick jag till Cecilia, grön frisör och medgrundare till Bruns Products, som fixade mitt hår lite snabbt – torrschampo för volym och sen en nyhet som snart kommer från Bruns, stay tuned!

karin_bjorkegren

Dagens första föreläsning var med en av mina stora idoler, Karin Björkegren Jones. Jag modererade och Karin föreläste om det viktiga lymfsystemet (viktigt för hälsa och hud!), om naturlig skönhet och om stress. Vi hade kunnat prata hela dagen, hon är så kunnig och så inspirerande!

änglavingar lymfan

Hela publiken gjorde en övning som heter änglavingar som hjälper till att sätta fart på lymfsystemet. Här finns 2 skolor men vi valde den yogiska; på inandning för du dina händer upp över huvudet, och på utandning för du dem ned. Gör detta 5 gånger varje dag så får du en bra start. Eller stanna upp under arbetsdagen, kanske vi kaffemaskinen, eller efter din lunch.

blommor

I år kom de vackra blommorna från Elite Floral som även gjorde de vackra blommorna under ett av mina bok-events. Så vackra!

borlind

purobio

kurebazar

careofgerd

Johan och Anna-Lena från Care of Gerd hade också fullt hus och visade bland annat upp sina nya ansiktsprodukter, som jag tyvärr missade att fota – men en glad Johan lyckades jag fånga!

maria_akerberg

Jag hade sen den stora äran att få leka talkshow med Maria Åkerberg som gäst. Fatta att kvinnan startade redan 1995 och har arbetat i 22 år med att utveckla naturlig hudvård till folket. De första 7 åren utan att kunna ta ut lön, och hon var då nära att ge upp och lägga ned. I år kommer Maria Åkerberg och bolaget Dermanord att omsätta 100 miljoner kronor. Imponerande!

inika

Inika var på plats med med favvo-mascara och massa annat fint. Deras makeup artist Maria Norrman körde demo i Caféet som jag tyvärr missade. Men resultatet var helt amazing!

viridi

Evelina Andreasson är grundare till Viridi Eco som hade en så snygg monter!

greenheads

Maria från Green Heads stylade hår i Caféet där det bjöds på flera mindre föreläsningar och demos.

rickard_soderberg

Och min personliga höjdpunkt på dagen var att höra Rickard Söderberg föreläsa om dofter, parfymer och hans egen doftresa till Marsha – en naturligt baserad doft han tagit fram tillsammans med Gunilla på Wise. Hans presentation var tekniskt riktigt vass, men Rickard själv fick publiken att skratta och gråta – han är en otroligt bra talare och en stor inspiratör! Får ni chansen att lyssna på honom någon gång i livet – gör det!

beautygarden

Från Finland kom distributören 4 Dream som hade med sig franska märket Beauty Garden och Boho Green. Kul med nya märken i Sverige!

thebeautyarchive

Och här är Zandra Arvidsson Holgersson som är grundare av The Beauty Archive, och hennes kompis. Zandra är makeup artist och gör så himla fina makeup produkter!

esse

Christopher Genberg från Esse Probiotic Skincare föreläste också under dagen och kammade hem ett pris i Organic Beauty Awards.

nyr

Och här är dagens stora vinnare – Michael Löfgren som distribuerar Neal’s Yard Remedies som tog hem 3 priser i Organic Beauty Awards. Grattis! Hela vinnarlistan hittar du här.

kajsa

Här spexar jag med Kajsa Göransson som fotograferade under dagen. Proffsbilderna får ni se snart i en artikel nära dig!

 

annelie

Här är en bild som jag snodde från Green Heads på mig och min kollega Annelie. Så glada och lite trötta 🙂

Vi har redan börjat fundera på nästa års mässa. Helt klart har vi vuxit ur lokalerna, och helt klart finns det utrymme för mer utställare. Och helt klart måste fler utställare ta med sig mer produkter eftersom de sålde slut! Så kul med nöjda besökare och nöjda utställare.

 

English: What a fab day we had on Saturday when we arranged Green Beauty Day!