Jag har hållit några klasser nu för en medie- och reklambyrå i Stockholm som heter Drum, och eleverna är så himla fina. Här ser ni oss på den fina studion Conscious Life Center på Södermalm som de hyr in sig på ibland. Några är nybörjare, andra är mer vana yogisar. Det är så himla kul, men samtidigt så klart nervöst, precis samma känsla som när jag föreläste de första gångerna.

Ni vet känslan, när man inte har tränat tillräckligt länge på något, för att man ska känna att man är trygg i alla olika moment och inte trygg i att hantera det som är oförutsägbart eller om något skulle hända.

Men samtidigt känner jag mig också lugn. En grundtrygghet? Jag lär mig också så otroligt mycket efter varje klass jag håller. Polletter trillar ned, jag får aha-moments varje gång och fler verktyg att lägga i min verktygslåda. Och mitt självförtroende ökar för varje gång.

Jag tycker att det är så kul att lyssna på eleverna efteråt när de pratar om sina upplevelser av passet. Ingen av deras insikter handlar om mig, det handlar om vad som händer i deras kroppar, i deras minds. Då inser man att JAG inte är det viktiga, jag kan släppa på mina egna tankar om mig själv, jag fokuserar istället på att skapa en plats där deras tankar, deras rörelser och deras upplevelser är det viktiga. Jag faciliterar som det så populärt kallas i dag.

Och det är en sån härlig känsla! Jag har i över 20 år tränat yoga och den har gett mig så mycket. Nu känner jag mig mer och mer redo att ge tillbaka till andra, den grymma känslan som uppstår i body, mind och spirit under och efter ett pass.

 

Till helgen håller jag ett pass på samma studio för ett gäng tjejer som arrangerar en möhippa. Det ska bli så kul!

Vill du också hyra mig som lärare, kanske till ditt jobb eller för ett event eller bara samla ihop ett gäng kompisar – maila mig, vettja! hannah(@) naturligtsnygg.se. Jag tränar och undervisar i en stil som kallas vinyasa flow.

 

Här kan ni läsa mer om mina yogalärarutbildning: 

Min yogalärarutbildning – vilken mäktig grej!