Jag har länge varit en person som helst applicerar makeup med fingrarna, allt från foundation till ögonskugga, och än i dag använder jag ofta fingrar när jag sminkar mig. Men jag har också testat många olika borstar som faktiskt gör sminkproceduren mycket enklare, snyggare och snabbare. Och det är verkligen skillnad på borstar och borstar. De där billiga borstarna som jag tidigare har köpt i klädkedjornas butiker håller verkligen inte måttet.

badrum

Jag har under åren samlat på mig alla möjliga borstar, även såna som jag inte ens vet vad de ska användas till, såna som är smärtsamma att använda (hej hårda strån!), såna som snabbt går sönder, såna som fäller, och såna som verkligen gör skillnad för resultatet. Jag är extra glad över mina förvaringar, en rottingklädd glaskruka och ett lyxigt dricksglas – gör att det känns mycket mer lyxigt i badrummet!

Tänkte vi skulle kolla lite på vilka borstar som jag använder mest och helst:

purobio_foundationbrush

Foundationborste

Purobio Cosmetics foundationborste heter Flat Kabuki Brush är perfekt till flytande foundation. Lätt att använda och ger ett riktigt fint resultat. Denna typ av borste kallas också för stipplingborste, som det finns olika typer av. Och jag föredrar den typen framför plattare penslar till flytande foundation. Denna är dessutom snygg! 😉

rmsborste

Rms Beauty, Skin2Skin Foundation Brush, är en annan favorit och allra bäst är den här tillsammans med sin kompis, Rms Beautys krämiga foundation UnCoverUp. Här kan du läsa mer om hur den funkar. Liten, nätt och otroligt lätt att arbeta med.

alima_borste

Alima Pure, Foundation Brush, utnämnde jag till Hannahs favorit i år – den är grym! Funkar till både lös mineralbaserad foundation men även till flytande. Stor, trevlig och ger otroligt fint resultat.

concealerborste

Concealerborstar

Till krämiga concealers är det ibland smart att använda sig av en borste och dessa två brukar jag använda mig av: Hynt Beauty, Concealer Brush som har ett bra och långt skaft, och så använder jag gärna Kjaer Weis, Foundation Brush till concealer (och ibland använder jag den också till Kjaer Weis krämfoundation.) Dessa är platta och gör det enklare att komma åt i ögonvrån och var man nu behöver komma åt.

janeirdale_brushes

Rougeborste

Jane Iredale, Blending Brush är ju egentligen inte en rougeborste, utan en borste som tillsammans med sin kompis (Contour Brush) passar för contouring. Men jag använder den övre för rouge och den är grym! Gillar att den är vinklad, det blir lättare att applicera snyggt då.

linda_mehrens_borstar

Puderborste

Svenska makeupartisten Linda Mehrens har gjort några riktigt grymma borstar, bland annat denna stora fina puderborsten. Den är supermjuk, tar upp tillräckligt med puder och är ljuvlig att borsta i ansiktet. Här ser ni också ett par borstar för ögonen. (Tyvärr verkar just puderborsten ha utgått.) Ett annat tips är denna budgetvariant från EcoTools.

plume_eyebrow pomade

Ögonbrynsborste

Jag har alltid en så kallad spoolie hemma, alltså en borste som man använder till ögonbryn som på ena änden har en borste (typ som en mascaraborste) som man borstar upp brynen med, och i andra änden en pensel som är snedställd, ganska kort och platt och som man målar brynen med. Och denna från Plume är grym. Läs mer om den här. 

sminkborstar

Ögonskuggsborstar

Heter det så? Jag menar alltså borstar som man använder när man ska applicera ögonskugga. Jag använder som sagt oftast fingrarna, men här är tre borstar som gör det sååå mycket bättre!

EcoTools, Wonder Impact Shadow är en grym borste med tätt packade strån och som är “kortklippt”. Blir såååå bra på ögonlocket med denna.

Typ samma är ju Rms Beauty, Powder Eye Shadow Brush som är snäppet mindre och bättre om du vill ha lite mindre effekt. Passar perfekt i sminkväskan!

Sist i raden är PuroBio Cosmetics, Concealer Brush, som jag istället använder till ögonskugga! Den har ett längre skaft och ger ett grymt resultat. Tar upp bra med produkt, så här kan man skapa en pigmenterad look.

 

Läs mer: 

• Några av mina bästa foundationborstar.

 

English: Here are some of the makeup brushes I’m using right now. With a good brush you can really enhance your makeup look.