Mina favoritprodukter när det kommer till rouge listar jag här. Finns inget enklare sätt att gå från lite småblek till pigg. Här är de ekologiska och naturliga rouge som jag har gett högst betyg till under åren då jag testat ekologiskt smink. 

lilylolo_blush_duo

Lily Lolo, Cheek Duo, Coralista. Ett dubbel-rouge med två fina nyanser; aprikosrosa rouge och en mer guldig, skimrig rouge. Enkelt att dra med borsten över båda för kinderna, och sen kan man använda den guldiga som en highlighter. Silkeslent, bra pigment och superfin på kinderna. Användbar året om.

estelle-dusky-rose

Estelle & Thild, Fresh Glow Satin Blush, Dusty Rose. Stor dosa med spegel och så en otroligt fin rouge med satin känsla. Nyansen är en kall brun-rosa som passar lika fin på vinterblek hud som på sommaren. Silkeslent, nästan krämigt, bra pigment, ger fin lyster utan glitter, ekologiskt certifierad och har grym hållbarhet.

ekologiskt rouge från Kjaer Weis Embrace

Kjaer Weis, Blush, Embrace. Otroligt fin hylsa och i den finns ett av mina absoluta favoritrouge. Krämig konsistens, nyansen är en ljuvligt ljus rosa färg som är kall, utan skimmer och ger en  alldeles naturlig och fräsch ton till kinderna. Smälter fint in i huden, har bra hållbarhet (sitter alltså kvar länge på kinderna) och ger fukt till huden. Jag applicerar lättast med fingertopparna, den är bra pigmenterad, så det behövs inte mycket. Så fin!

rms_demure

Rms Beauty, Lip2Cheek, nyansen Demure. Pigmentkrik kräm som är fast, men som ändå smälter in väldigt lätt i huden. Kinderna får genast färg och färgen sitter väldigt bra. Enkelt att få till en fräsch look som varar länge. Dessutom är den perfekt att ha med i partyväskan, eftersom det bara är att dutta på mer om det skulle behövas och funkar även till läpparna.

Dr Hauschka Blush Duo

Dr Hauschka, Blush Duo, 01 Soft Apricot. Den här duon är så fin! Två nyanser; en matt aprikosfärgad som inte är alltför varm, och sen en lystrig gyllene färg. Bra pigment, bra hållbarhet på huden och doftar väldigt fint av rosor!

 

bellapierre-compact-blush-desert-rose-2234-109-0001_1

Bellapierre, Compact Mineral Blush, Desert Rose. Otroligt söt färg; kall rosa med en aning skimmer i sig. Behaglig på huden, bra hållbarhet, och lätt att använda. I dosan gömmer det sig två fack; ett där själva blushen bor och ett fack undertill där en puff bor. Och den puffen är väldigt bra och lätt att använda för att snabbt dutta på rouge på kinderna.

inika-organic-loose-mineral-blush-blooming-nude-2348-114-0001_1

Inika, Mineral Blush, Blooming Nude. Det här lösa mineralrouget har varit ett favoritrouge i många år – det är en lite brun-rosa nyans som är så smickrande och användbar. Mineralerna är mikroniserade och sammetsmjuka – blir så naturligt snyggt på kinderna. Ännu finare på sommarbrun hud. Pigmenten är grymma och rouget är riktigt drygt.

alima-rouge

Alima Pure, Luminous Shimmer Blush, Leigh. Löst mineralbaserat rouge i en stor fin dosa. Färgen är en kallare, lite gammaldags rosa med otroligt fin lyster utan synliga glitterpartiklar. Silkeslent, otroligt pigmenterat och så fint på kinderna!

rouge_ekologisk

Nvey Eco, Powder Blush, Blushing Dawn. Lite mindre dosa – passar perfekt i mindre sminkväskor och på resa. Snygg rosa nyans som har lyster och lite guldigt skimmer. Bra pigment, bra hållbarhet på huden – den sitter bra på huden och gör mig fräsch på ett kick!

yag_rouge

Yag, Rouge, Lovely Apricot. Löst mineralbaserat rouge – made in Sweden! Har en härlig rosa nyans som är lite kallare och som har fin lyster i sig utan att vara skimrande. Bra pigmenterad, fint resultat på huden och bra hållbarhet. Dryg!

inika blush

Inika, Organic Mineral Blush Puff. Detta är en så smart grej! En puff som man duttar på kinderna och med en spegel i botten. Löst mineralbaserat rouge inne i burken – min nyans finns inte kvar längre, jag länkar till en annan som heter Rosy Glow. Perfekt att ha i handväskan och det enda man behöver göra är att skaka på burken och pressa puffen mot kinderna.

 

Läs mer om ekologiskt smink:

Ekologiskt smink – vilka märken är bäst?

Läs mer: 

Mina 8 bästa ekologiska foundations