Meny

Guide

Mina 15 bästa ekologiska ögonskuggor

Ekologiskt smink. Här listar jag mina bästa naturliga och ekologiska ögonskuggor – både lösa och pressade- som jag har testat under åren.

Jag brukar föredra skuggor som går åt mullvad, typ grå/brun/beige. Det är en färg man kan ha hela dagen och till fest öser man på lite mörkare! Jag använder ögonskugga mest till fest och gillar när de är lite mjukare i konsistensen, inte dammar för mycket och när de har bra pigment och håller bra. Här är de som har fått 5 och 4,5 i betyg av mig under åren.

rmsbeauty_swiftshadow

Rms Beauty, Swift Shadow Enchanted Moonlight EM 64. Nyansen är otroligt snygg: brun/lila/aubergine. Den har grymt pigment och väldigt snygg lyster som går åt metallic men blir inte skimrande utan mer satin. Det är en supersnygg ögonskugga som är lätt att jobba med, man kan enkelt använda enbart fingrar om man vill, och formulan är mjuk och sammetslen. Dessutom bra hållbarhet – en klar favorit! Betyg: 5/5. 

lily-lolo-eyeshadow-Moonlight-600x600

Lily Lolo, Mineral Eye Shadow, Moonlight är en mörkt brun nyans av lös mineraskugga som har ett härligt glow, lite bronzig och något kallare än vad den först ser ut i burken. Skuggorna från Lily Lolo är 100 % naturliga och riktigt fina. Pigmenten är jättebra, den här skuggan är otroligt dryg och också lätt att använda. Den här lägger jag till vardags lite närmast mina övre fransar och när det är fest applicerar jag mer upp till globlinjen. Betyg: 5/5. 

hynt_eyeshadow

Hynt Beauty, Perfetto Pressed Eye Shadow, Khaki Star. Inte en nyans jag själv skulle välja men den är skitsnygg! Gillar den här lilla dosan som är enkel att öppna och jag gillar också den otroligt mjuka och lena formulan, skuggan smälter in i fingret. Nyansen är khakigrön med guldig lyster – väldigt snygg. Mycket bra pigment och bra hållbarhet. Gillar! Betyg: 5/5. 

rms-lunar

Rms Beauty, Eye Polish, Solar. Den här fina guldiga ögonskuggan kan också användas som highlighter. Nyansen är varm vanilj med guldig lyster, men har inga stora synliga glitterpartiklar. Bra pigment och lätt att använda – bara att använda fingrarna och dutta på ögonlocken – perfekt strax under ögonbrynet. Betyg: 5/5. 

kjaer-weis-eye-shadow-wisdom-e19

Kjaer Weis, Eye Shadow, Wisdom. Världens finaste dosa. Perfekt nyans; brungrå med lagom mycket skimmer. Mjuk, satin med perfekt lyster, bra pigment. Funkar till vardags och till fest är det bara att ösa på mer och sota lite. Jag har testat flera andra nyanser från Kjaer Weis, men denna är en solklar favorit! Bra hållbarhet och lätt att arbeta med. Betyg: 5/5. 

nveyeco-eyeshadow

Nvey Eco, Organic Eyeshadow, Rose Gold.  Mjuk ögonskugga, smidig och lätt ta upp med fingrarna. Jättebra pigment, jättefin färg – rosa-beige med gyllene lyster. Funkar som highlighter men också längst in mot ögonvrån och faktiskt över hela ögat. Praktisk, användbar, grymt resultat och bästa färgen! Betyg: 5/5. 

rms-magnetic

Rms Beauty, Eye Polish, Magnetic. Krämögonskugga i en vacker lystrig mullvadsfärg med en hint av lila/aubergine. Baserad på kokosolja, lätt att använda med bara fingrarna och ger grym färg. Inte lika bra hållbarhet som Rms puderskuggor, men jag gillar den blanka effekten som blir. Betyg: 5/5. 

Maria Åkerberg Cold Brown

Maria Åkerberg, Eye Shadow, Cold Brown. Den här ögonskuggan har jag haft i flera år, som ni ser är förpackningen gammal. Färgen heter Cold Brown och är en mörkbrun som har lite aubergine i sig. Bra pigment, snyggt satin skimmer med metallic effekt. Älskar den här! Betyg: 5/5. 

Eco Minerals ögonskugga

Eco Minerals, Mineral Eyeshadow, Indian Summer. Den mörkare lösa skuggan, överst i bild heter Indian Summer och är en härligt varm brun nyans med skimmer som är riktigt snygg och lite bronzig. Suveräna pigment, lagom storlek på skimret och bra hållbarhet. Riktigt bra basskugga att ha till vardags men också till fest. Passar också de flesta skulle jag säga. Funkar bra att använda fingrar och borstar. Betyg: 4,5. 

rms_swift_shadowRms Beauty, Swift Eye Shadow, Tempting Touch TT-73 Puderögonskugga med mjuk och silkig konsistens. Vacker grå/brun nyans med ett uns av gammelrosa. Enkel att använda och lätt att få till snyggt. Har en inbyggd lyster i sig, men inga stora skimmerpartiklar, utan mer ett satin glow. Betyg: 4,5.

Back to earth mineralsmink

Back to Earth, Skimrande Ögonskugga, Spicy Chocolate är en lös mineralögonskugga – made in Sweden. Back To Earth är ett svenskt märke med bas i Siljansnäs och den här ögonskuggan kan vara en av världens finaste. Brun som går lite åt brons med riktigt fin skimmerlyster. Grym färg, grymt pigment och grym hållbarhet. Betyg: 4,5. 

kjaerweis-eyeshadow

Kjaer Weis, Eye Shadow, Charmed. Älskar ju dessa vackra dosor från Kjaer Weis och denna innehåller en ljus beige skugga som är lite hårdare i formulan. Ändå mjuk, och lät att använda, i en fin nyans som går åt beige/aprikos. En grym basic-skugga att ha i skåpet eftersom den passar som highlighter och som grund på hela ögat. Betyg: 4,5/5. 

rms-eyepolish-myth

Rms Beauty, Eye Polish, Myth. Krämögonskugga i en vacker färg; ljusbrun bronzig med guldig och silvrig lyster! Perfekt till vardags, eftersom den ger en snygg hint till ögonen, och bidrar med lite djup till ögat. Vill man festa till det är det bara att öka på med mer. Grym, och dessutom multiprodukt – man kan ha den som både bronzer och highlighter om man vill. Betyg: 4,5/5. 

Benecos ögonskugga

Benecos, Natural Quattro EyeshadowCoffee & Cream 002 Palett med 4 ögonskuggor; en matt ljus highlighter, en kopparfärgad bronzig brun skugga som har jättefin lyster, en matt mörkt brun, nästan lite grå och en grå/brun färg med fin lyster. En riktigt användbar palett till ett otroligt bra pris! Betyg: 4,5. 

 

Läs mer: 

Mina 13 bästa naturliga och ekologiska mascaror