Jag fortsätter att lista mina bästa produkter som jag har testat genom åren. En del tester gjorde för många år sen, andra ganska nyligen. Måste man ha nattkräm? Nä. Tycker inte det, det räcker ju med en ansiktskräm som man kan ha både natt och dag. Men så finns det vissa nattkrämer som verkligen kan vara värda att testa. Här listar jag 8 nattkrämer som jag har gett högsta betyg till:

madara_night_cream

Mádara, Time Miracle, Total Renewal Night Cream. Smart pumpflaska och i den en ljust mintgrön kräm som är ganska fast i konsistensen. Lite syrlig och mild doft (som är riktigt trevlig), lite seg och tar lite tid att masseras in och absorberas. Låser in fukt, känns fet och vårdande, och det känns att den “arbetar” i huden. Behåller fukten och dagen efter vaknar man med mjuk och fräsch hud!

Ekologisk nattkräm från Antipodes

Antipodes, Avocado Pear, Nourishing Night CreamDoftar underbart av sandelträ, ylang-ylang och patchouli. Det är så himla gött att smörja in sig i den här på kvällen, konsistensen är härlig och det känns lyxigt. Huden tas om hand direkt och krämen ger instant vård och fukt. Gillar den här typen av lite fetare och kladdigare nattkrämer som verkligen tar hand om huden på natten och matar den med näring. Dagen efter känns huden mjuk, fräsch och elastisk.

Weleda Evening Primrose

Weleda, Evening Primrose Night Cream. (Tuben längst till höger, Nachtpflege) Lite tjockare i känslan än dagkrämen och riktigt härlig på huden. Den här återfuktar också snabbt och dagen efter vaknar man med mjuk och stunsig hud. Den här behöver ingen hjälp med en olja under, utan står på egna ben. En riktigt bra nattkräm.

mpicaut-cocoon-cream

M Picaut, Calming Cocoon Cream. Skön salva med oljig känsla, smidig i konsistensen och skön att massera in i huden. Väldigt dryg, det behövs bara en liten klick för ansiktet. Jag har använt den på dagen vid kallt väder, men främst till natten. Mjukgör direkt och liksom cocoonar in huden – omsluter den med sina vårdande oljor (avocadoolja, kokosolja, solrosolja, kakaosmör bla). Det känns att den är “rik”, men samtidigt inte alltför aktiv, utan mer lugnt vårdande på djupet. Dagen efter vaknar jag med mjuk och smidig sammetshud.

estelle_superbio

Estelle & Thild, Super Bio Active Recovery Night Cream. (Flaskan längst till vänster i bild.) Härlig lätt konsistens med lite “klibbigare” känsla som jag älskar. Fin och fräsch, bärig/fruktig doft och grym effekt. Vårdar, mjukgör och på morgonen vaknar man med tydligt återfuktad och härligt “återfettad” hud som är liksom “plumpad” och fräsch.

cicamed

Cicamed, Night Antioxidant. (Flaskan längst till vänster.) Nattkräm som doftar riktigt härligt av citron. Lätt i känslan, men betydligt mer kraftfull än vad den först verkar. Den är fantastiskt skön att smörja in i huden och trots att den är så lättflytande så tar den genast hand om huden. Mjukgör, gör huden elastisk och även lugn. Innehåller nyponfröolja, jojobaolja och sheasmör. Huden känns slät och fräsch och känslan lever kvar till morgonen efter.

weleda_pomegranate

Weleda, Pomegranate Firming Night Cream. (Tuben längst till höger i bild, Nachtpflege.) Tjockare i konsistensen än vad dagcremen är. Riktigt skön att smörja in på kvällen, och håller huden mjuk och elastisk hela natten. En generös creme som när man vaknar dagen efter fortfarande känns skön på huden. Jag känner mig rejält återfuktad och sammetsmjuk. Prisvärd!

Lavera-Faces-My-Age-night-creamLavera My Age Regenerative Night Cream. Härligt klibbig och tjock kräm som är underbar att smörja in sig med. (Den är omgjord och jag tror att den ser ut så här numera.) Det känns direkt att denna kräm vårdar och verkligen tar hand om huden. Slätar ut, ger fantastisk lyster och ökar elasticiteten. Doftar fräscht och är väldigt dryg. Denna kommer att räcka länge och det passar mig utmärkt eftersom det är min nya favorit.

 

Läs mer: 

• Min bästa ekologiska ansiktsvård från 2018. 

 

English: Here are the 8 all natural night creams that I’ve given highest score to. Great stuff!