Sammanfattar mina favoriter när det gäller ekologisk foundation! Jag använder foundation nästan dagligen eftersom jag ser på det som hudvård, inte smink. En bra foundation ger mig extra skydd mot miljön, ger huden fukt och snyggar till min hudton. Detta är viktigt för mig: 

• Lätt att applicera (borste/svamp/fingrar)

• Passande färgton (jag har både gul och rosa underton och har därför turen att passa i många olika nyanser)

• Återfuktande formula (gillar inte när det känns för torrt och vill gärna att den ska vara flytande)

• Medium täckning (gillar inte för mycket täckning, tycker det ser för sminkat ut)

• Samtliga nedan foundations blir alltid snyggare + får bättre hållbarhet i huden om du applicerar en primer före, och några av dem blir ännu snyggare med ett löst finishing powder över. De har alla fått 5 i betyg av mig under åren:

Juice_beauty_foundation

Juice Beauty, Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation, Cream. Kommer i snygg glasflaska med pump. Doftfri, glider lätt in i huden och ger lätt till medel täckning och jämnar ut hudtonen snyggt. Låser in fukt och ger huden en naturlig lyster. Håller sig snyggt på plats i ansiktet under hela dagen och torkar inte in eller blir inte heller för blank. Otroligt skön och ger snabbt ett snyggt resultat.

Här hittar du foundation från Juice Beauty >>>

nvey_eco_foundation

Nvey Eco, Creme DeLuxe Flawless Foundation, 876 – Cool Ivory. Kompakt krämfoundation som är så himla lätt att använda och resultatet blir alltid bra. Ger medel täckning och är baserad på oljor som vårdar huden. Ger en jättefin finish i huden, ger fukt, jämnar ut hudtonen och har grym hållbarhet i huden – den sitter bra på plats hela dagen.  

Här hittar du foundation från Nvey Eco >>>

rms_beauty_uncoverup_foundation

Rms Beauty, “Un”- Cover Up, nyans 11. En fast men ändå mjuk kräm som doftar milt av rosmarin. Den smälter otroligt fint i in i huden och jämnar ut hudtonen väldigt lätt. Ger inte full täckning, men en jämn och naturlig finish på huden. Och snygg lyster! Återfuktar huden bra och funkar också bra som concealer.

Här hittar du foundation från RMS Beauty >>>

vapour-foundation-ekologisk

Vapour Organic, Atmosphere Soft Focus Foundation, nyans 115Väldigt lätt, lite seg lotion som ser väldigt lystrig ut först, men smälter sen otroligt fint in i huden. Ger inte full täckning, men jämnar ut hudtonen väldigt bra och det är lätt att jobba upp mer täckning. Resultatet är supersoft hud, med satin känsla. Håller huden mjuk och fuktad hela dagen.

nvey_eco_cool_natural

Nvey Eco, Moisture Rich Fluid Foundation, Cool Natural. Lätt krämbaserad foundation som är princip doftfri. Mjuk och smidig på ett krämigt sätt, och lätt att jobba med. Smälter sömlöst in i huden. Funkar också med borste och svamp, men jag föredrar faktiskt fingrarna i just detta fallet. Ger inte full täckning – kolla in Creme DeLuxe Foundation för mer täckning– men ger fin naturlig lyster och fukt låses in.

Här hittar du foundation från Nvey Eco >>>

zuii liquid foundation

Zuii Organic, Certified Organic Flora Liquid Foundation, Natural Fair. Ganska fast kräm som är lätt att arbeta med, antingen med borste eller svamp. Täcker alldeles lagom, men det går att arbeta på mer täckning. Jämnar ut hudtonen, ger lyster och håller huden fräsch hela dagen. Doftar fräscht av ros. Natural Fair och beskrivs som mediumfärgad med rosa undertoner. (Håller på att testa andra nyanser…)

Här hittar du foundation från Zuii Organic >>>

lilylolo_blondie

Lily Lolo, Mineral Foundation, Blondie. Lös mineralfoundation utan doft, och utan onödiga tillsatser. Grym på att verkligen jämna ut hudtonen. Den gör att hela ansiktet ser ut att ha samma ton, utan att det ser märkligt eller kakigt ut. Dessutom får huden en naturlig finish och en mjuk och sammetslen yta. Går snabbt att applicera och har spf 20! Jag brukar känna mig tilltäppt och ibland lite obekväm med lösa mineralfoundations, särskilt de som är matta, som denna, men den är så lätt och behaglig!

Här hittar du foundation från Lily Lolo >>>

nui_makeup

Nui Cosmetics, Natural Liquid Foundation, Taiao. Snygg svart glasflaska. Återfuktande, smidig formula, lätt att applicera och få snyggt, nyansen är riktigt fin och även resultatet. Ser fixad ut, men inte översminkat och onaturligt – bara snyggt och med riktigt bra hållbarhet.

Vill tillägga att jag fler andra favoriter som har fått höga betyg som 4 och 4,5 och som också är grymma. Spana in alla foundations som jag har testat – finns samlade här.

Mer läsning för dig: 

Stor guide: nyanser och köptips för ekologisk foundation och baser

 

English: Here are 8 of my best organic foundations that I’ve tried during the years. Pretty awesome collection!