Favoriter: ekologiska och naturliga after sun.

Jag är väldigt noga med att återfukta huden efter sol. Brännan håller längre och solen torkar ut huden, så den behöver verkligen all fukt den kan få! Jag applicerar alltid after sun lotion 2 gånger, en gång på eftermiddagen efter sol och sen en gång till på kvällen innan läggdags. Lovar att det blir grymt för din hud och bränna håller sig snygg mycket längre. Här är mina ekologiska favoriter: 

bioregena_aftersun

Bioregena, Aftersun Regenerating Body Oil. Trevlig sprayflaska med en återfuktande kroppsolja som doftar ljuvligt av ceder, rosmarin, lavendel, pelargon och salvia. Den är verkligen otroligt härlig, lät att smörja in och huden blir mer återfuktad och solbrännan lever längre. Ljuvlig! Betyg: 5/5. 

weleda citrus

Weleda, Citrus Hydrating Body Lotion. Inte en “riktig” after sun, men en grym återfuktande hudlotion som som passar utmärkt på sommaren. Fräsch doft av citron, som jag älskar! Denna gillas också av maken, vilket är smidigt då vi kan dela på den. Går snabbt in i huden och känns direkt återfuktande. Ett extra plus för smidig airless pumpflaska. Bra sommarkompis! Betyg: 5/5.

Lovea sololja

Lovea, Natural Monoi & Coconut Suntan Oil. Smart plastflaska med spray som gör det enkelt att spraya på huden. Oljan är ljust gul och något genomskinlig, och i solen blir den helt klar. Doften är helt ljuvlig och oljan är riktigt härlig. Lätt att massera in i huden och huden får lyster direkt. Jag har använt denna olja som en after sun, eftersom huden återfuktas så bra och hålls mjuk och smidig. Ecocert. Betyg: 4,5/5. 

 

Lovea, Natural Tanning Dry Oil. Den här oljan (den bruna till höger i bild) kommer i samma smarta sprayflaska, och doftar också ljuvligt! Oljan är torr, väldigt lätt att applicera och känns verkligen torr på huden, samtidigt som den ger snyggt glow och mjukgör huden. Den här har jag smort in mig i efter solning och ibland även en gång innan läggdags. Den gör att brännan håller längre och djupnar något. Känns inte fet alls på huden utan enbart återfuktande. Ecocert. Betyg: 4,5/5. 

 

avivir

Avivir, Aloe Vera After Sun. Svalkande hudlotion som känns väldigt skön på kroppen. Innehåller 89% ekologisk aloe vera. Räddade min mans hud efter en utlandsresa för ett par år sen. Han brände sig ordentligt, men denna hjälpte till att svalka och vårda huden. Krämen förbereder också huden för solen, så den kan användas före solning. Doftar fräscht av aloe vera. Betyg: 4,5/5. 

lakshmi_sunveda

Lakshmi, Sunveda, Before-After Milk. Flaskan till höger är en kombinerad före- och efter-solkräm. Före sol hjälper den till att jämna ut huden och göra den redo för sol (jag har aldrig testat den så) och efter sol fungerar den återfuktande och hjälper till att behålla brännan längre. En ljusgul lätt kräm som doftar ljuvligt av vanilj, sötmandel och ylang ylang – verkligen bra semesterfeeling. Mjukgör huden och svalkar dessutom ned den riktigt bra. Härlig! Certifierad av ICEA. Betyg: 4,5/5. 

Acorelle-Fluide-rafraichissant-apres-soleil-600x600

Acorelle, Refreshing After Sun Fluid. Smidig plasttub med snäpplock som innehåller en ganska lätt kräm, lite mer som en mjölk. Doftar väldigt fräscht och samtidigt exotiskt av monoïolja. Återfuktar direkt och känns genast svalkande. Lämnar inga klibbiga hinnor utan känns bara behaglig. Gillar! Certifierad av Ecocert och CosmeBio. Betyg: 4,5/5. 

 

Läs mer här om mina bästa ekologiska solskydd: 

Mina 21 bästa ekologiska och klimatsmarta solskydd